Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Răzvan Lucescu înapoi în Europa? ”Pentru români e foarte greu să ajungă acolo, ca antrenori, nu ca jucători!” 3 motive pentru care respinge varianta

EXCLUSIV Răzvan Lucescu înapoi în Europa? ”Pentru români e foarte greu să ajungă acolo, ca antrenori, nu ca jucători!” 3 motive pentru care respinge varianta galerie foto
Comentarii

Răzvan Lucescu a vorbit la Telekom Sport despre posibilitatea ca pe viitor să revină la un club din fotbalul european. Tehnicianul român a oferit trei motive pentreu care această variantă devine puţin probabilă în momentul de faţă

Poate cel mai în vogă antrenor român al momentului, Răzvan Lucescu impresionează în Asia, acolo unde a reuşit să aducă Liga Campionilor Asiei pentru cea mai iubită echipă din zonă, Al Hilal.

Răzvan Lucescu: ”De ce să mă duc în Europa? Unde? Să mă duc la o echipă de mijlocul clasamentului în momentul de faţă? ”

Tehnicianul român a vorbit la Telekom Sport despre posibilitatea de a pleca din Arabia Saudită şi a reveni astfel în fotbalul european. Lucescu Jr a plecat la Al Hilal din Grecia, acolo unde de asemenea a impresionat pe banca tehnică a formaţiilor Xanthi şi PAOK. Cu cea din urmă a reuşit să câştige titlul în faţa super forţelor Olympiacos şi AEK Atena:

”În Europa, în afară de tatăl meu a mai fost Boloni, a mai fost şi Mircea Rednic puţin, da? Boloni nu uitaţi că a jucat ultimii ani ai carierei în Franţa şi a făcut şcoala de antrenori în Franţa, Rednic a ajuns să antreneze în Belgia la echipa la care a fost jucător, în rest nimeni dintre români nu a ajuns în vest. O oportunitate care a venit prin trecutul lor la acele cluburi. Pentru noi ca români e foarte greu să ajungem acolo, ca antrenori, nu ca jucători. În al doilea rând în momentul de faţă în Europa sunt la modă impresarii portughezi. Sunt foarte bine organizaţi cu antrenori portughezi, au o anumită strategie, îşi pun antrenorii la cluburi, se fac afaceri foarte multe cu cluburile. Sunt aceşti sârbi, croaţi care au o altă relaţie cu Europa. Au fost nevoiţi să se adapteze, au fost văzuţi altfel, e foarte greu pentru un antrenor român să ajungă în Europa. În al treilea rând, eu de ce să mă duc în Europa? Unde? Să mă duc la o echipă de mijlocul clasamentului în momentul de faţă? Am fost, am avut experienţele mele, am făcut lucruri bune pe unde am fost, chiar şi la Xanthi, o echipă mică, am fost pentru prima oară în istoria acestui club în finala Cupei” a explicat Răzvan Lucescu, la Sport Report.  

”Am arătat o muncă foarte bună, clubul a progresat. Mă întorc în Europa la o echipă de mijlocul clasamentului sau mai jos cu speranţa că voi face treaba şi voi ajunge mai sus. Sunt acum la acest nivel, am câştigat un trofeu continental, am avut oportunitatea să mă duc la un mondial al cluburilor. Am câştigat în Grecia aceste două Cupe cu PAOK plus un campionat şi un altul pierdut la masa verde. Nu mai simt mare entuziasm să mă duc acolo jos, îmi place să lucrez cu jucători care pot câştiga, să ştiu că mă duc meciul următor şi am obligaţia să-l câştig. Să am obligaţia să câştig campionatul, cupa, că am obiectiv să câştig CL. Te ridică foarte mult profesional şi chiar motivaţional astfel de situaţii. Mă întorc în Europa să am la o săptămână câte un meci, să sper că facem lucrurile bine, să avem rezultate pentru acel nivel, că voi fi apreciat şi că cineva îmi va deschide poarta către un club care să se bată sus la top?” a mai completat tehnicianul român.

Antrenorul lui Al Hilal, inclus printre cei mai buni 10 din lume după performanţele din Asia, spune că nu ar fi putut beneficia de un climat similar şi o recunoaştere pe măsură dacă ar fi antrenat în Europa: ”E de gândit, deocamdată mă simt foarte bine în această situaţie, am ajuns aici, nu contează foarte mult, dar într-o statistică a antrenorilor din lume, locul 10, printre cei mai importanţi antrenori din lume. Aş fi avut această posibilitate în altă parte? Poate unii habar n-au, 99% din cei care se uită la fotbal nu ştiu, dar eu care sunt implicat, e o chestie de mândrie extraordinară când mă uit la acest clasament şi văd unde am ajuns. Asta datorită a performanţelor cu PAOK şi că am avut posibilitatea să câştig acest trofeu continental. Foarte mulţi antrenori şi nume importante au trecut prin Asia şi ştiu ce înseamnă ce obligaţie au să câştige acest trofeu şi n-au reuşit.  Gândiţi-vă la antrenorii noştri români care au fost aici şi am avut această şansă, e vorba şi de şansă şi de conjunctură, dar am reuşit” a mai spus Răzvan Lucescu, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: răzvan lucescu 

viewscnt
Articole similare