Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Răzvan Raţ laudă tricolorii mici şi pe Mutu, dar e temperat: "Naţionala mare e cea mai importantă!"

EXCLUSIV | Răzvan Raţ laudă tricolorii mici şi pe Mutu, dar e temperat: "Naţionala mare e cea mai importantă!"
Comentarii

În direct la Telekom Sport, Răzvan Raţ (39 de ani) a vorbit despre victoria naţionalei U21 din Finlanda şi despre performanţele din ultimul timp, dar a spus că echipa naţională mare e mult mai importantă. Pentru că în jurul ei se poate reflecta mai bine realitatea fotbalului românesc. Fostul căpitan al tricolorilor n-au uitat, însă, să-i laude pe Adrian Mutu şi elevii săi.

Naţionala de tineret e mai mare ca prima reprezentativă a României, asta dacă e să ne luăm după rezultatele obţinut de tricolorii mici în ultimul an. Răzvan Raţ a vorbit despre acest aspect şi i-a lăudat pe elevii antrenaţi acum de Adrian Mutu, însă a rămas cu picioarele pe pământ şi a atras atenţia că, de fapt, echipa naţională de seniori e cea mai importantă.

"E foarte mare diferenţă între echipa mare şi U21. Sunt foarte multe diferenţe şi fără minimalizez meritele lui Adrian sau ale naţionalei de tineret, cea mai importantă echipă e naţionala mare. Ea generează aproape tot ce se întâmplă în jurul fotbalului românesc. Felicitări lui Mutu, eu sper ca Under21 să fie şi mai bună şi să joace şi mai bine decât până acum, dar cel mai important e ca aceşti jucători să performeze la echipa mare", a spus Răzvan Raţ, la Telekom Sport.

Tricolorii mici s-au calificat la turneul final EURO 2019 U21 şi au ajuns până în semifinalele competiţiei, performanţă care le-a garantat prezenţa la Jocurile Olimpice pentru prima dată după peste 50 de ani. Acum, naţionala U21 e în luptă strânsă pentru calificarea la ediţia următoare a Campionatului European, fiind pe locul doi în grupa de calificare, la trei puncte de liderul Danemarca.



În ceea ce o priveşte, naţionala mare e la barajul pentur calificarea la EURO 2020, dar trebui să câştige două meciuri, cu Islanda şi Bulgaria sau Ungaria pentru a obţine biletele pentru turneul final. Cu un nou selecţioner pe bancă, Mirel Rădoi, tricolorii mari au început campania din Liga Naţiunilor cu un egal, 1-1 cu Irlanda de Nord pe Arena Naţională.

Afla mai multe despre: razvan ratromaniau21adrian muturomaniamirel radoi 

viewscnt
Articole similare