Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Reacţia de ultimă ora a FRF, după ce Gigi Becali a anunţat că va merge în instanţă după ultima regulă impusă echipelor din Liga 1! ”Eu stătuiesc cluburile să ia exemplul lui!”

EXCLUSIV |  Reacţia de ultimă ora a FRF, după ce Gigi Becali a anunţat că va merge în instanţă după ultima regulă impusă echipelor din Liga 1! ”Eu stătuiesc cluburile să ia exemplul lui!”

FCSB

Comentarii

FRF a impus o nouă cerinţă echipelor din primul eşalon al fotbalului românesc, iar Gigi Becali este supărat din cauza aceastei decizii.

Regula în care echipele erau obligate să aibă în teren doi jucători U21 a fost înlăturată, dar acum, cluburile sunt nevoite să trimită un anumit procent din buget către academii.

Duminică, comitetul executiv FRF a anunţat că echipele nu vor mai fi obligate să folosească 2 jucători U21, aşa cum s-a întâmplat în sezonul trecut. Totuşi, finanţatorii cluburilor trebuie să trimită 5% din buget în academii în 2022, 6,5% în 2023 şi 7,5% în 2024. 

Becali a contestat această nouă regulă a Federaţiei şi a declarat că va merge în instanţă, deoarece nu este normal să îi impună instituţia să facă ceva cu proprii lui bani. 

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a vorbit în exclusivitate pentru TelekomSport. El a spus că echipele din Liga 1 ar trebui să investească în copii şi juniori, cum a făcut Gigi Becali în ultimii ani. 

”Eu sfătuiesc cluburile să facă la fel ca Gigi Becali!”

 
”Sigur că da. Eu stătuiesc cluburile să ia exemplul domnului Gigi Becali, dar nu cu judecata, ci cu investiţia în copii şi juniori.
A făcut un lucru extraordinar. Acum...nu ar trebui să fie egoist. Ar trebui să îi lase şi pe alţii să investească, care încă nu şi-au dat seama de beneficiile acestui lucru.

Poate cu ajutorul acestei impuneri, să realizeze în câţiva ani, că banii ăia nu au fost aruncaţi pe fereastră ca în foarte multe alte dăţi şi s-a beneficiat de pe urma lor. Pe o parte, nişte copii care au avut parte de o pregătire foarte bună şi pe altă parte, cluburile care şi-au asigurat o sursă de finanţare. Alta decât drepturile TV, a spus Andrei Vochin, pentru Telekomsport.

Gigi Becali, supărat după noua regulă impusă de FRF

”Noi am votat împotrivă! Nu, tată! Ne-au spus că suntem obligaţi să investim în academii. Eu oricum investesc, dar tu nu mă poţi obliga să fac ceva cu banii mei. Vom contesta. 

”O să atacăm la Tribunal!”

Au spus că trebuie să avem nu ştiu ce punctaj cu academia. Noi oricum îl avem, dar nu e în regulă. Nu poţi obliga cluburile să facă ceva, nu le poţi face tu politica financiară. Tu mă obligi pe mine cum să fac? Nu e în regulă ca cineva să-ţi comande ce să faci cu banii tăi. O să atacăm la Tribunal. E o chestiune economică. Nu mă poţi obliga pe mine cât să investesc”, a afirmat Gigi Becali, pentru GSP.

Afla mai multe despre: becali-frf 

viewscnt
Articole similare