Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Reţeta succesului de la Sepsi: ”Un bun conducător trebuie să recunoască că nu se pricepe la fotbal”. Patronul Laszlo Dioszegi explică strategia formaţiei sale

EXCLUSIV | Reţeta succesului de la Sepsi: ”Un bun conducător trebuie să recunoască că nu se pricepe la fotbal”. Patronul Laszlo Dioszegi explică strategia formaţiei sale
Comentarii

Finanţatorul formaţiei Sepsi Sf. Gheorghe a mărturisit în exclusivitate pentru Telekom Sport care este ierarhia în interiorul clubului său. Revelaţia sezonului din Liga 1 pare să îmbrăţişeze un model de management de succes în fotbalul românesc, unul atât de rar întâlnit chiar şi la nivel înalt.

Laszlo Dioszegi apare foarte rar în faţa camerelor de luat vederi. Nu oferă interviuri prea des, nu face declaraţii pompoase la televizor sau în presă şi foarte puţină lume ştie că el este omul din spatele succesului incontestabil dobândit în ultimii ani de formaţia din Sfântu Gheorghe. Definit de un model de management atipic pentru fotbalul românesc, patronul lui Sepsi pare să întărească ideea că potrivirea omului cu timpul e unul din cele mai faste episoade de care se putea lipi soarta unei echipe mici din fotbalul nostru.

Finanţatorul revelaţiei din Liga 1 a vorbit la Telekom Sport despre felul în care decurg lucrurile în interiorul clubului şi a subliniat clar care este ierarhia de la formaţia covăsneană.

”Rolul meu e să pun banii pe masă, ştiu unde îmi e locul. Neagoe decide cine joacă şi are mână liberă”

”Eu sunt finanţator. Rolul meu e să mă duc să aduc sponsori să pun banii pe masă ca jucătorii să joace. Rolul antrenorului e să spună cu cine joacă şi cum să joace. Eu ştiu că ăsta e sensul fotbalului” a explicat patronul de la Sepsi pentru Telekom Sport.

Relaxat şi realist, liderul lui Sepsi a mărturisit că îşi cunoaşte perfect locul în interiorul clubului pe care îl finanţează: ”Eu mă simt mândru că ştiu unde îmi e locul, dar nu vreau să comentez, că fiecare face treaba lui, fiecare face pe banii lui. Nici nu condamn, dar nici nu sunt genul. Totul se rezumă la discuţii personale. Eu nu îmi permit să dau sfat unui fotbalist pentru că eu am jucat în liga 4 la 30 ani. Eu recunosc şi sunt printre puţinii patroni care ştiu că fotbalul chiar dacă am fost suporter 40 ani, dar un bun conducător trebuie să recunoască că nu se pricepe la fotbal bine. De aceea e antrenorul ca să joace echipa, maseurul ca să maseze echipa şamd. Eu niciodată nu am spus la vreun jucător că tu trebuie să baţi corner sau să baţi out sau orice. E treaba antrenorului” a mai spus Laszlo Dioszegi.

Finanţatorul formaţiei din Sf. Gheorghe explică rolul pe care îl are antrenorul Eugen Neagoe în cadrul echipei. Dioszegi îl consideră pe actualul său antrenor, mai mult decât un simplu tehnician pentru formaţia sa şi îi laudă atât calităţile de manager, cât şi cele de antrenor: ”Domnul Neagoe, orice decide dânsul e în favoarea clubului şi are mână liberă orice face. Fiindcă eu aşa consider. Nu doar că e un mare antrenor, ci şi un mare fost jucător. Numai dacă ne gândim la numele Universitatea nu mai are rost să discutăm de restul echipelor” a mărturisit Dioszegi.

Aşa se fac transferurile la Sepsi: ”Mă prezint şi ies de la discuţie pentru că nu e treaba mea”

Gruparea din Sfântu Gheorghe nu a investit bani în transferuri de la promovarea în Liga 1, dar a reuşit să aducă o serie de jucători liberi de contract, gratis, cu care acum a ajuns pe podiumul primei divizii.

Eugen Neagoe (51 de ani) are fără doar şi poate principalul merit pentru ascensiunea aproape incredibilă a formaţiei ardelene, dar managementul celor de la Sepsi pare extraordinar. Sub comanda lui Dioszegi, Sepsi a progresat încet, dar sigur şi pare acum o ameninţare pentru marile cluburi din Liga 1.

Finanţatorul echipei a explicat şi cum se fac transferurile la Sepsi: ”Neagoe vine şi propune uite aş vrea un jucător de banda stângă pe X şi Z. Cât putem să dăm. Dar e un manager foarte bun pentru că ştie ce buget avem şi nu vine cu un jucător să spună că vrea 10 mii. Ştim că nu putem să ne permitem. Noi avem un lot restrâns, 23 de jucători şi avem salarii decente. Dacă şi noi am sări calul poate în jumătate de an, într-un an, am intra şi noi în insolvenţă. Nu vrem asta. Eu mereu văd bugetul meu pe an şi spun din asta permitem la jucători atât la antrenori şi de aici începe discuţia. Sunt echipe unde invers se face. Prima dată aduc 30 de jucători şi apoi au bugetul şi normal că în timp foarte scurt intervine crackul cum se spune că vede că nu are din ce să plătescă jucătorii. Vedem din bilete, câţi bani primim de la TV şi atunci vedem. Şi de aici facem. Ne trebuie 2 mijlocaşi sau 2 fundaşi. La unul putem 3 mii la celălalt 5 mii. Că altfel ieşim din cerc şi odată ieşit din cerc se duce clubul în jos. Avem un director sportiv care se ocupă. Îşi face treaba lui. Mă mai întreabă şi pe mine de exemplu avem sau nu încă 5 mii de euro disponibili să luăm un fundaş stânga? Dar nu...Eu uneori mă prezint şi ies de la discuţie pentru că nu e treaba mea” a mai spus Laszlo Dioszegi, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: sepsi sf gheorghelaszlo dioszegieugen neagoeliga 1,  

viewscnt
Articole similare