Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Revenire în forţă pentru o echipă uriaşă: ”Se va schimba faţa fotbalului românesc”. Va juca pe un stadion nou şi are deja buget impresionant

EXCLUSIV | Revenire în forţă pentru o echipă uriaşă: ”Se va schimba faţa fotbalului românesc”. Va juca pe un stadion nou şi are deja buget impresionant

Fotbal intern

Comentarii

Revenirea în primă ligă a uneia dintre echipele uriaşe ale României ar revoluţiona fotbalul de la noi, susţine Victor Piţurcă. Fostul selecţioner susţine că Liga 1 va fi mult mai puternică după ce Steaua va reuşi să promoveze.

Odată cu recuperarea mărcii Steaua, cei de la CSA au început drumul spre revenirea în Liga 1. Cu un buget uriaş pentru nivelul pe care joacă şi cu un stadion nou, Steaua, unul dintre brandurile uriaşe din România, promite să redevină o forţă.

Victor Piţurcă este de părere că revenirea Stelei în Liga 1 ar aduce o adevărată revoluţie în fotbalul românesc şi ar ridica foarte mult nivelul. Însă fostul selecţioner susţine că Steaua are nevoie de investiţii private pentru a atinge aceste performanţe.

Revenire în forţă pentru o echipă uriaşă. Piţurcă: ”Gigi Becali trebuie să fie conştient de asta”

În acest moment, Steaua este pe primul loc în seria sa şi este favorită la promovare. Însă fosta campioană a Europei trebuie să treacă peste un mare obstacol în drumul spre Liga 2. Principala contracandidată la promovare este FCSB 2, pe care Gigi Becali a întărit-o cu jucători de la prima echipă.

Victor Piţurcă este însă încrezător că Steaua va reuşi să promoveze şi să-şi continue ulterior aventura spre Liga 1. Fostul selecţioner susţine că revenire pe prima scenă a uriaşulul club ar schimba faţa fotbalului românesc şi toţi vor putea profita, deoarece va creşte interesul pentru Liga 1.

”Dacă Steaua va reveni în prima ligă, să vedeţi cum se va schimba faţa fotbalului românesc. De asta trebuie să fie conştient şi Gigi Becali şi să nu mai poarte ură. A făcut, aşa e, a făcut. A injectat bani mulţi, dar gata! Nu mai e.

El mi-a spus cu gura lui şi nu o dată că se simte mult mai bine acum, cum este. Că e FCSB, că e echipa lui. Steaua era altceva. Nu era niciodată echipa lui”, a declarat Victor Piţurcă pentru Telekom Sport.

Steaua ar putea redeveni o forţă. Stadion nou şi buget uriaş

Cu obiectiv revenirea în Liga 1, Steaua se dezvoltă pe toate nivelurile. Echipa din Ghencea beneficiază de un stadion nou - cel mai modern din România, dar şi de o susţinere financiară importantă. În anul fiscal 2019, Steaua a avut un buget de aproape un milion de euro, deşi echipa a jucat în Liga 4.

Şi în acest sezon, Steaua beneficiază de un buget important, având în vedere că îşi permite să susţină salariile unor jucători cu experienţă în Liga 1. Însă Victor Piţurcă este de părere că ”roş-albaştrii” trebuie să treacă la următorul nivel şi să permită şi implicare unor persoane private în finanţarea clubului.

Concret, Victor Piţurcă susţine că Steaua are nevoie de un investitor care să susţină echipa mai departe, deoarece în actuala formă de organizare nu poate promova. În plus, uriaşul club va avea nevoie de un buget foarte consistent, care să-i permită să redevină o forţă a fotbalul românesc:

”Eu nu mă voi implica atât timp cât Steaua conduce această echipă. Această echipă nu trebuie să fie condusă de Armată. E nevoie de un alt Gigi Becali. Nu se poate altfel, nu poate să promoveze. Ce acţionar? Cu ce să fiu acţionar? 5% la Steaua? Steaua, dacă revine pe prima scenă, are nevoie de în jur de 20 de milioane de euro pe an”, a mai spus Victor Piţurcă pentru Telekom Sport.

viewscnt
Articole similare
Prima imagine cu Larisa Iordache pe patul de spital. Mesajul trist al gimnastei: "Stiu ca...