Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Românul care a plecat în Azerbaidjan şi a ”uitat” să se mai întoarcă: ”Se trăieşte foarte bine aici, ştiu şi limba”

EXCLUSIV | Românul care a plecat în Azerbaidjan şi a ”uitat” să se mai întoarcă: ”Se trăieşte foarte bine aici, ştiu şi limba”

Stranieri

Comentarii

Adrian Scarlatache spune că s-a adaptat excelent în Azerbaidjan, ţară în care joacă încă din 2011. Fostul fundaş al lui Dinamo susţine că a învăţat inclusiv limba.

Scarlatache şi-a petrecut o mare parte din carieră în campionatul Azerbaidjanului. A ajuns acolo în 2011, când a fost împrumutat de Dinamo la Khazar Lankaran - echipă antrenată atunci de Mircea Rednic. Ulterior, a fost transferat definitiv şi de atunci a jucat doar în Azerbaijan - cu o scurtă pauză în care a fost la Astra (ianuarie 2016 - iunie 2016). În tot acest timp a jucat pentru Khazar Lankaran, Inter Baku, Keshla şi FC Zira.

Fundaşul de 32 de ani spune că i-a fost greu când a ajuns în Azerbaidjan, dar acum este foarte încântat de viaţa pe care o duce acolo. Mai ales că locuieşte chiar în capitală:

”Într-adevăr, în 2011 am venit prima dată cu 'nea Mircea, ştiu că 'nea Mircea m-a sunat atunci să vin, am fost puţin reticent, dar după ce mi-a explicat ce se petrece aici, ce se întâmplă, mi-a plăcut, ca dovadă că am rămas încă 7 ani jumătate, 8 ani aproape. (n.r. că erau peste 10 jucători din Liga 1 la Kazan, la un moment dat) Da, cred că eram vreo 12 sau 13. Şi acum mai sunt câţiva jucători care mai joacă prin Liga 1. Ţin minte, atunci a fost acomodarea uşoară, am fost împreună, după vreo 7-8 luni sau un an am fost singurul care a mai rămas, dar aşa a fost să fie atunci.

Când 'nea Mircea a fost antrenor s-a bazat mult pe români şi am câştigat o Cupă, am jucat şi în preliminariile Europa League, a fost un an bun. M-am obişnuit deja, pentru mine e deja uşor, nu mi se mai pare greu. De fapt, nici nu este greu, pentru că Baku este un oraş foarte frumos, se trăieşte foarte bine, deja m-am obişnuit, ştiu şi limba, mi-e foarte uşor acum, mă descurc foarte bine. Pare o limbă imposibilă... E o turcă mai veche, dar nu te gândi că vorbesc la perfecţie. Înţeleg destul de bine şi vorbesc aproximativ, adică pot să mă înţeleg”, a declarat Scarlatache pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: adrian scarlatacheazerbaidjandinamofc zirainter baku 

viewscnt
Articole similare