Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Românul care a REFUZAT echipa unde Messi vrea să ajungă după Barcelona! Ar fi fost primul jucător din Argentina. Cum au decurs negocierile

EXCLUSIV | Românul care a REFUZAT echipa unde Messi vrea să ajungă după Barcelona! Ar fi fost primul jucător din Argentina. Cum au decurs negocierile

Special

Comentarii

Transferul lui Alexandru Mitriţă în SUA a surprins o mare parte a fotbalului românesc, în condiţiile în care tânărul internaţional român riscă să piardă contactul cu echipa naţională.

Mutarea lui Mitriţă la New York City l-a făcut pe Florin Răducioiu să rememoreze pentru Telekom Sport un episod petrecut la mijlocul anilor '90, când a avut şansa să devină primul şi singurul jucător român care să evolueze în campionatul Argentinei.

Totul s-a petrecut în 1996, când Răducioiu era legitimat la Espanyol Barcelona şi a primit o ofertă de la una din cele mai cunoscute echipe ale Argentinei, Newell's Old Boys.

Atunci, Răducioiu a negociat direct cu preşedintele clubului, care ţinea neapărat să-l transfere. Atacantul a refuzat însă, din cauza distanţei mari faţă de ţară. Familia acestuia nu dorea să se mute în America de Sud. În aceeaşi vară, Răducioiu s-a transferat în Anglia, la West Ham.

Locul unde s-a format Messi, locul de unde Messi vrea să spună "adio" fotbalului

  • Newell's Old Boys este clubul din Argentina unde s-a format ca jucător Lionel Messi. Startul Barcelonei a jucat la Newell's între 1994 şi 2000, când a plecat în Europa, fiind legitimat de academia Barcelonei, La Masia.  Messi a declarat în repetate rânduri că îşi doreşte să joace înainte de finalul carierei pentru Newell's şi să se retragă de la clubul copilăriei sale.

"Nu, din SUA nu am avut. Am avut acum foarte mulţi ani în urmă o ofertă din Argentina, la Newell's Old Boys, pe care am refuzat-o.

Pentru faptul că familia nu dorea să se mute în America de Sud, în Argentina, deci departe şi am refuzat-o. Eram la Espanyol, mi-aduc aminte şi de aceea am refuzat-o, aia a fost singura ofertă pe care am avut-o de peste Ocean.

Îmi aduc aminte că mi s-a spus atunci, preşedintelui de atunci îi plăcea foarte mult de mine şi a făcut o ofertă lui Espanyol. Îmi aduc aminte era anul '96, dacă nu greşesc.

I-am mulţumit foarte mult, dar i-am spus că nu este destinaţia pe care eu aş vrea să merg şi echipa la care aş vrea să joc. I-am mulţumit foarte mult pentru interes, dar era departe şi prrea dificl pentru familia mea să se deplaseze.

Da, Ilie  a fost foarte (n.r. curajos când s-a transferat în Mexic). Belodedici a fost în Mexic, deci au jucat în aceste campionate, foarte departe, eu repet am fost un pic mai... nu am acceptat din motive familiale. Aşa a fost să fie
", a declarat Răducioiu pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: newell old boysraducioiutransfer 

viewscnt
Articole similare