Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Românul cu opt campionate câştigate în străinătate încă visează la echipa naţională, deşi nu a fost convocat: "Nu era plăcut. Mi-aş fi dorit"

EXCLUSIV | Românul cu opt campionate câştigate în străinătate încă visează la echipa naţională, deşi nu a fost convocat: "Nu era plăcut. Mi-aş fi dorit"

Echipa națională

Comentarii

Fundaşul lui Ludogoreţ, Cosmin Moţi (36 de ani), priveşte cu regret în trecut, întrucât şi-ar fi dorit să joace mai multe meciuri în echipa naţională. Apărătorul a analizat şi primii adversari ai României din preliminarii.

Cosmin Moţi, despre echipa naţională

Cosmin Moţi a câştigat opt campionate în Bulgaria cu Ludogoreţ şi încă visează la echipa naţională, deşi nu a fost selecţionat de Mirel Rădoi. Fundaşul regretă că nu a jucat pentru România mai mult, deşi a evoluat inclusiv în competiţiile europene, de-a lungul anilor. 

"Clar că mi-aş fi dorit, dar în situaţia mea e foarte greu. Am ajuns şi la o vârstă, n-am jucat la echipa de club şi ar fi fost foarte greu. E greu să te cheme cineva la naţională atât timp cât nu joci la echipa de club. (n.r. - că nu a fost chemat nici când juca împotriva lui Cristiano Ronaldo, în 2014, în Champions League). Nu era plăcut, mi-aş fi dorit să am mai multe meciuri la naţională, dar asta a fost conjunctura, atât s-a putut. Cu un ochi râd şi cu altul plâng, am fost la două turnee finale, din păcate n-am jucat niciun minut. 

E destul de urât că nu suntem acolo (n.r. - la EURO), să nu ne putem uita la echipa noastră naţională, atât s-a putut în momentul ăsta. Sperăm ca în următoarea campanie să evoluăm mult mai bine, să avem rezultate mult mai bune şi să ne calificăm la turneul final. Ar cam fi timpul, n-am mai fost din 98 (n.r. - la un campionat mondial), ar fi timpul să facem şi noi lucrul asta, avem jucători buni, cred în echipa naţională şi sper că se vor claifica", a declarat Cosmin Moţi pentru Telekom Sport. 

15 meciuri are Cosmin Moţi în echipa naţională. A debutat în 2008 cu Victor Piţurcă, iar ultima dată a jucat sub tricolor în 2019, într-o victorie cu Insulele Feroe, scor 4-1, în preliminariile pentru EURO. 

Cosmin Moţi, analiza adversarelor din startul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022

"Sunt jucători care au început să joace, joacă din ce în ce mai mult, mai bine şi cred că ne dă speranţă lucrul asta. Sperăm să joace la fel de bine şi la naţională. Va fi o bătaie dificilă cu Germania, care are o echipă extraordinară, dar trebuie să credem în şansa noastră şi să dăm totul pentru a câştiga, de ce nu? Macedonia de Nord e o echipă bunicică, luptătoare, o echipă în care 11 jucători aleargă şi se bat până la finalul jocului. Cred că asta ne-ar trebui şi nouă, să avem mai multă răutate în timpul meciurilor.

Germania e principala favorită din grupa noastră, dar avem şansa noastră, trebuie să luptăm 90 dee minute şi la final să fim bucuroşi. Mi-aş dori nouă puncte, dar şi un început cu şapte puncte din astea trei meciuri ar fi extraordinar", a mai spus Cosmin Moţi pentru Telekom Sport.

România, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022

România face parte din Grupa J a preliminariilor europene ale Cupei Mondiale din 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein, în urma tragerii la sorţi de la Zurich. Europa va trimite la turneul final din Qatar 13 reprezentative.

Tricolorii vor disputa prima partidă din grupa preliminară pe teren propriu, contra Macedoniei de Nord, meci care se va juca în 25 martie, de la ora 21:45, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti. 

 

Afla mai multe despre: cosmin motiromaniaechipa nationalaromania preliminarii campionatul mondial 2022 

viewscnt
Articole similare