Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Salarii fabuloase demne de granzii Ligii I la ultima clasată. Cifre incredibile pentru Poli Iaşi pe ştatele de plată. Cât încasau Rednic, Paraschiv sau Ambrosie

EXCLUSIV | Salarii fabuloase demne de granzii Ligii I la ultima clasată. Cifre incredibile pentru Poli Iaşi pe ştatele de plată. Cât încasau Rednic, Paraschiv sau Ambrosiegalerie foto

CSM Poli Iași

Comentarii

Problemele financiare pe care le are Poli Iaşi nu par întâmplătoare, iar acum telekomsport.ro a obţinut mai multe ştate de plată din vara anului trecut în care sunt trecute toate salariile angajaţilor clubului.

Deciziile luate de Consiliul Director de la Poli Iaşi, marţi, au declanşat un adevărat scandal în cadrul clubului (DETALII AICI). Pe lângă demiterea de pe banca tehnică a lui Andrei Cristea, printre cei vizaţi de hotărârile luate la începutul săptămânii se regăseşte şi Ciprian Paraschiv.

Preşedintele clubului ieşean a fost sancţionat cu reducerea salariului cu 10% pentru următoarele trei luni, iar din documentele obţinute de telekomsport.ro reiese că Paraschiv este remunerat lunar cu 31.069 lei (6300 euro).

Evident, liderul la capitolul încasări era, în vara anului trecut, Mircea Rednic. Deşi a stat doar o jumătate de sezon pe banca moldovenilor, din ianuarie până în iunie 2020, perioadă în care a înregistrat 6 victorii, 4 remize şi 11 înfrângeri, Mircea Rednic şi-a rotunjit conturile în fiecare lună cu 38.160 lei (7800 euro).

În plus, principalul vinovat pentru declinul clubului, în opinia lui Florin Prunea (DETALII AICI), Adrian Ambrosie, se putea lăuda cu un salariu de 18.910 lei (3870 euro). Inclusiv jucători precum Klimavicius, Omoh sau Breeveld primeau lunar din partea clubului aproximativ 6000 de euro.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO CU SALARIILE DE LA POLI IAŞI

Ciprian Paraschiv a cerut să intre în concediu fără plată, după ce a fost sancţionat de Consiliul Director al clubului

Preşedintele clubului de fotbal Politehnica Iaşi, Ciprian Paraschiv, a anunţat, după ce a fost sancţionat cu reducerea salariului timp de trei luni, că a cerut intrarea sa în concediu fără plată până la finalul sezonului.

Ciprian Paraschiv a scris, pe Facebook, că este singurul angajat din clubul ieşean cu salarii restante încă de anul trecut şi a amintit că atunci când a venit la Iaşi, în februarie 2020, a renunţat la o funcţie importantă în Federaţia Română de Fotbal.

"Din motive personale, independente de voinţa mea, am solicitat Consiliului Director intrarea în concediu fără plată, după meciul cu FC Argeş, până la finalul sezonului. Nu vreau să stingheresc, aştept cu nerăbdare strategia alternativă pentru viitorul clubului“, afirmă Paraschiv.

Preşedintele clubului Politehnica Iaşi mai spune că anul trecut s-a reuşit evitarea falimentului şi menţinerea echipei în prima ligă, precizând că atunci când a venit în funcţia de preşedinte a descoperit datorii la club cu o valoare dublă faţă de cât i s-a spus iniţial.

"Ce am mai reuşit? Am pus punct unei imagini de club second-hand şi am tăiat sinecurile multiple, în ciuda oricărei adversităţi hrănite din orgolii personale şi hrăpăreţe. Am făcut lucruri normale în orice club care se doreşte modern, echilibrat, stabil. Sau care ar trebui să se dorească aşa. Las un club cu licenţa ca şi luată, cu bonusurile de rămânere în Liga 1 achitate, cu primele la zi, cu salariile la zi pe 2020 şi mici restanţe în acest an. Şi mai cred că alături de Andrei Cristea atingeam şi obiectivul acestui sezon“, adaugă şeful grupării din Copou, Ciprian Paraschiv.

Andrei Cristea nu o va mai antrena pe Politehnica Iaşi, însă el va rămâne jucător în cadrul lotului, potrivit unei decizii a Consiliului Director al clubului, care a fost luată marţi în prezenţa primarului Mihai Chirica.

În aceeaşi şedinţă s-a mai decis demiterea lui Anton Heleşteanu din funcţia de şef al departamentului de scouting al clubului, în timp ce preşedintele clubului Ciprian Paraschiv a fost sancţionat cu tăierea salariului cu 10 la sută timp de trei luni.

Poli Iaşi ocupă locul 16, ultimul, în clasament, cu 16 puncte în 24 de meciuri.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: rednic 

viewscnt
Articole similare