Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Săritură direct spre Tokyo! Alina Rotaru, aşa cum nu aţi mai văzut-o până acum! Un reportaj marca Zoom Sport cu atleta care a prins biletele pentru JO

EXCLUSIV | Săritură direct spre Tokyo! Alina Rotaru, aşa cum nu aţi mai văzut-o până acum! Un reportaj marca Zoom Sport cu atleta care a prins biletele pentru JO

Reportaje

Comentarii

La Mondialele de atletism încheiate recent, Alina Rotaru a fost cea mai valoroasă atletă a României. A încheiat pe locul 6 proba de lungime. Vă arătăm şi vouă că dincolo de frumuseţe e şi extrem de inteligentă.

Poveştile din copilărie încep cu "A fost odată" cu eroii din basme şi cu aventurile lor. Şi pentru Alina Rotaru cea mai valorasă atletă româncă a momentului povestea a început cu un erou. Mai bine zis cu o eroină. Calităţile au îndreptat-o spre săritura în lungime, dar idolul ei din copilărie a fost Gabriela Szabo, una dintre cele mai mari semifondiste din istorie. 

"Povestea cu atletismul a început la şapte ani, când a început totul ca o joacă. Am vrut neapărat să ajung la atletism pentru că Szabo era în vogă, avea muklte medalii câştiga totul. Era pe sticla de apă minerală şi întotdeauna mi-am dorit să ajung să poe stadion, să alerg ca ea. Este idolul meu. Mă susţine şi mă bucur pentru că e şefa clubului nostru" spune Alina. 
 
Mutarea în Germania şi schimbarea antrenorului au ajutat-o pe Alina să progreseze. A avut de lucrat în primul rând la tehnică...Cea mai bună săritoare în lungime din România din ultimele decenii ne explică rezultaele unui sezon în care a fost extrem de constantă - cu sărituri de peste 6.50.
 
"Am fost sănătoasă. Sunt mai mult de 3 ani î care nu am avut nicio accidentare, cea  ce e wow. Săritura în lungime e ca un puzzle. Întâi trebuie să dezvolţi o anumită viteză pe elan, apoi trebuie să vii într-un unghi perfect şi cu o anumită viteză la prag, la bătaie. Tehnica are mai multe etape, aterizarea ş.a.m.d" dezvăluie sportiva. 
 
Fata şi-a realizat baremul pentru Jocurile din Japonia, întâmplător poate, chiar în Germania. Alegerea de a merge şi a se antrena acolo a fost una ideală. La întrebarea ce lipseşte în România răspunsul vine fără să stea pe gânduri. 
 
"Bazele sportive, refacerea, lipsesc foarte multe la noi. Nu cred că dacă m-aş fi antrenat în România aş fi realizat baremul, cred că îmi era foarte greu. Cred că în momentul de faţă aveam vreo două, trei jocuri ca să am de unde trăi. Mi-e foarte greu să stau deoparte de părinţi, mai ales că sunt singurul copil. Sunt plecată de mică în cantonamente. Eram la Poiana Braşov sau la Constanţa, eram cu lunile în cantonamente. Eram mai aporpae de Bucureşti dar tot în cantonament eram" povesteşte Alina. 
 
Aşadar totul se învârte în jurul Jocurilor Olimpice, acolo unde visul cel mai mare al Alinei se poate împlini. 
 
"Model pentru alţi copii cred că sunt. M-am implicat într-un proiect, primii paşi în atletism. Pe o sticlă de apă minerală eu îmi doresc, dar acolo cred că se ajunge doar când vii acasă cu o medalie la gât. Deci după JO. Da, anul viitor. Mai am atât de puţin până la 7 metri, până la visul meu" încheie atleta de 26 de ani. 
 
 

Afla mai multe despre: alina rotarujotokyo 2020atletismsăritura în lungime 

viewscnt
Articole similare