Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Se mai vinde Dinamo? ”L-am sunat din nou pe Negoiţă! Nici acum nu am inţeles de ce nu au mai răspuns la telefon” Ce motiv au invocat oficialii ”câinilor”

EXCLUSIV  Se mai vinde Dinamo? ”L-am sunat din nou pe Negoiţă! Nici acum nu am inţeles de ce nu au mai răspuns la telefon” Ce motiv au invocat oficialii ”câinilor”

Dinamo București

Comentarii

Avocatul Mihai Radu, cel care a negociat pentru societatea spaniolă interesată de achiziţionarea clubului Dinamo, a discutat în exclusivitate cu Telekom Sport, despre cum au descurs negocierile dintre părţi

Mihai Radu, avocatul care s-a ocupat din partea grupului spaniol de negocierile pentru preluarea clubului Dinamo, a vorbit la Telekom Sport, în cadrul emisiunii Sport Center, despre discuţiile purtate între cele trei părţi implicate.

”Există încă deschisă posibilitatea, nu mă pot pronunţa pentru încă cât timp sunt dispuşi să aştepte un răspuns pozitiv sau negativ dar există disponibilitatea la această oră. Am citit comunicatul clubului Dinamo şi poziţiile domnului Negoiţă sau ale suporterilor. Nu ştim nici noi unde s-a rupt această negociere. Chiar l-am sunat în această seară pe domnul Negoiţă, după ce am primit un mesaj de la un avocat al dânsului. El ar fi fost deranjat că noi am intervenit în presă, dar noi nu am intervenit decât după cealălaltă parte a făcut asta. Noi nu am făcut altceva decât să ne apărăm, dar fără să atacăm pe cineva.

Noi nu am primit documentaţia integral. Există email-uri pe care le-am fi putut prezenta, şi la care nu am primit răspuns. Cu privire la cealălaltă idee, că s-a solicitat din partea clienţilor mei o dovadă a bonităţii...Până la acest punct, nu s-a pus niciodată problema din partea dumnealor. Nimeni nu ne-a cerut să facem dovada dacă putem să cumpărăm acest club sau nu. Nici măcar suporterii nu au pus în dubiu capacitatea noastră de a cumpăra şi investi în acest club. Toată această discuţie a apărut în presă după aşa zisele cercetări ale fanilor că nu deţinem banii. Noi, din proprie iniţiativă, am făcut o suplimentare a ofertei. Pe lângă cele 10 milioane pe care trebuia să le investim, am pus şi o garanţie de 500 de mii de euro, dacă în termenul respectiv nu depunem această sumă în conturile clubului. Ce ar fi avut de pierdut clubul? De asemenea, tot ca garanţie, un extras de cont pe care am vrut să-l prezentăm personal, ca să nu apară în presă. Noi am încercat să stăm departe de presă

”Nici acum nu am inţeles care este motivul pentru care au picat negocierile. Nu avem un răspuns. E o problemă cu faptul că noi am intervenit în presă susţin cei de acolo, dar repet, noi nu am făcut asta. Nu am făcut decât să ne apărăm. În afara de această acuzaţie, nu ştiu un alt motiv. Nu ştiu dacă s-a dorit vreodată vânzarea acestui club. Te-ai înţeles asurpa tuturor amănunte, ştiam şi notarul unde vom semna, iar pe ultima sută de metri nu şi se răspunde la telefon. Din două direcţii, pentru că şi poziţia reprezentanţilor suporterilor este de neînţeles” a declarat la Telekom Sport, avocatul Mihai Radu, reprezentatul grupului care a negociat preluarea clubului Dinamo.

Cine este Herminio Menendez, reprezentantul fondului de investiţii care preia Dinamo

Herminio Menendez este acţionar şi reprezentantul fondului de investiţii, însă şi un nume foarte cunoscut în sportul spaniol. Fost canotor, omul de afaceri în vârstă de 66 de ani a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice Montreal 1976 - barca de 4 rame, Moscova 1980 - barca de două rame şi bronz la aceeaşi ediţie, în barca de două rame.

Şi-a încheiat cariera după Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, a intrat în Comitetul Olimpic Spaniol şi a deţinut ulterior funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Spaniole de Canotaj. De asemenea, a făcut parte din Comisia pentru Sport, unde a participat la elaborarea unei legi a sportului, în 1989.

În ianuarie 1994 a schimbat domeniul şi a mers către fotbal. A fost numit director general la Sporting Gijon, unde proiectul său a dus la rezultate peste aşteptări.

Rezultatele bune i-au adus o ofertă de la FC Sevilla, pentru funcţia de director general, în decembrie 1996, care atunci se afla într-o situaţie financiare foarte delicată. Herminio Menendez a pus la cale un plan de redresare, a reuşit să echilibreze situaţia financiară şi a transformat clubul într-o echipă care avea să devină o forţă a Spaniei.

De asemenea, Herminio Menendez este cel care l-a crescut pe Monchi - unul dintre cei mai apreciaţi manageri de fotbal. De altfel, i-a şi lăsat lui Monchi funcţia pe care o avea la FC Sevilla.

Afla mai multe despre: mihai radudinamonegoiţă 

viewscnt
Articole similare