Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Selecţionerul naţionalei de "tineret", Adrian Mutu: "La nivel de Liga 1, avem doar câteva echipe la standarde europene. Nu înţeleg pretenţiile mari de la echipele naţionale"

EXCLUSIV | Selecţionerul naţionalei de "tineret", Adrian Mutu: "La nivel de Liga 1, avem doar câteva echipe la standarde europene. Nu înţeleg pretenţiile mari de la echipele naţionale"
Comentarii

Selecţionerul naţionalei de "tineret", Adrian Mutu, este de părere că pretenţiile suporterilor legate de rezultatele echipelor naţionale sunt prea mari, raportându-ne la rezultatele pe care echipele din Liga 1 le reuşesc în competiţiile europene.

Adrian Mutu a fost invitat lui Silviu Tudor Samuilă la "Sport Report", unde a vorbit despre prezentul şi viitorul echipei naţionale de tineret, în viziunea sa. Un subiect care l-a "provocat" pe fostul internaţional a fost legat de pretenţiile pe care oamenii le au când vine vorba de echipele naţionale, în actualul context economic şi sportiv al României.

"Potenţial avem mare, asta e clar. Dar, la nivel de Liga 1 avem doar câteva echipe care se ridică la standarde europene, astfel că pretenţiile noastre sunt prea mari. Răzbim greu în Europa, aşa că nu înţeleg de unde pretenţii aşa mari la echipele naţionale. 

Eu când vorbesc de băieţii mei, vorbesc de cei mai buni jucători Under 21. Nu am ce să le spun, la nivel fotbalistic ei fac performanţă. S-au calificat pentru a doua oară la un turneu final. Eu, ca antrenor, sunt focusat pe ideea ca ei să dea 100% pe teren, iar când sunt în afara terenului eu nu îi deranjez. Atât timp cât stau în limita respectului, e totul în regulă. Mă ajută că am un copil apropiat de vârsta lor. Nu uitaţi că aceşti băieţi au trecut prin clipe grele, au suferit, au muncit. Nu are nicio treabă prin ce a trecut băiatul meu cu ceea ce au avut ei de depăşit", a declarat Adrian Mutu, la Telekom Sport.

El a explicat şi care sunt obiectivele sale imediate, dar şi pe termen lung, la naţionala ”mică”: ”Vrem să ne construim o identitate de joc. Acum se va înfiinţa şi Under 20, plus că ne vom uita şi la fotbaliştii din Liga 2. Vrem să formăm cât mai mulţi jucători pentru echipa naţională mare. Obiectivul principal rămâne calificarea, pentru că astfel îi formezi şi le construieşti o mentalitate de câştigători” a mai spus Mutu, la Sport Report.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare