Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Semnal de alarmă tras de un conducător din Liga 1: "Dacă închidem jucăria acum, ne trebuie trei ani să o repornim!" Viitor sumbru pentru fotbalul românesc?

EXCLUSIV | Semnal de alarmă tras de un conducător din Liga 1: "Dacă închidem jucăria acum, ne trebuie trei ani să o repornim!" Viitor sumbru pentru fotbalul românesc?

Superliga

Comentarii

Ioan Mărginean, preşedintele lui Gaz Metan Mediaş, e sceptic în ceea ce priveşte soarta fotbalului românesc, dacă Liga 1 şi toate competiţiile interne nu se vor mai relua în acest sezon. Oficilul ardelenilor, calificaţi pentru prima dată în istorie în play-off, a declarat în exclusivitate pentru Telekom Sport că dacă Liga 1 va fi oprită definitiv acum vom avea nevoie de trei ani ca să reintrăm pe un făgaş normal.

FRF, LPF, MTS şi Ministerul Sănătăţii caută soluţii pentru reluarea fotbalului în România, dar deocamdată nu s-a avansat nicio variantă oficial în ceea ce priveşte data sigură a reluării campionatului. LPF a trimis un protocol de reluare a competiţiei interne Liga 1 către FRF şi MTS, iar acum se aşteaptă aprobabare. Ioan Mărginean e convins că dacă Liga 1 nu se va mai relua în acest sezon va fi nevoie de nu mai puţin de trei ani ca să ajungă din nou la un nivel competitiv în afara României.

"Dacă noi închidem jucăria, ne trebuie 3 ani să o mai repornim. Cad şi drepturile TV, şi aşa România a căzut pe un loc care nu e onorabil în Europa, suntem pe locul 28. Avem de jucat şi un Campionat European... Hai, împreună cu Federaţia şi cu oamenii politici, să se gândească că naţionala României are şanse de calificare contra Islandei. Dar ca să aibă şanse, trebuie să ne gândim la fotbalişti", a fost semnalul de alarmă tras de Ioan Mărginean la Telekom Sport.

Preşedintele Gazului e sigur că prima măsură pentru reluarea fotbalului în Liga 1 e ca toate echipele să intre într-o perioadă de carantină de 14 zile şi să reia antrenamentele, apoi jucătorii să fie testaţi periodic pentru COVID-19. "Din punctul meu de vedere, prima condiţie este să intrăm într-o carantinare de 14 zile. Asta ne-ar ajuta, să ştim de unde plecăm, cu cine plecăm. După aceea să putem face pasul doi.

Eu, în momentul în care aş intra în carantină, aş face un test rapid, să ştiu situaţia, ce preluăm. După 7 zile, încă o testare, în a 14-a zi încă o testare. 3.14 Eu încerc să mă raportez la ce vrea o echipă de fotbal, ca să poată să evolueze, să facă acea minimă pregătire, să poată trece apoi la pregătirea propriu-zisă.

Noi avem noroc că avem 4 terenuri de fotbal, avem 7 vestiare. Deci nu ar fi o problemă. Apoi intervine problema vestiarelor. S-au terminat antrenamentele, trebuie o dezinfecţie totală din nou"
, a mai spus Ioan Mărginean.

Afla mai multe despre: ioan margineangaz metanliga 1coronavirus 

viewscnt
Articole similare