Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Silviu Lung jr s-a antrenat cu o echipă din Japonia şi ”a rămas şocat”: ”Antrenorul a venit la mine şi m-a întrebat ce fac”

EXCLUSIV | Silviu Lung jr s-a antrenat cu o echipă din Japonia şi ”a rămas şocat”: ”Antrenorul a venit la mine şi m-a întrebat ce fac”

Stranieri

Comentarii

În perioada în care era copil, Silviu Lung jr a prins mai multe antrenamente la echipa japoneză Nagoya Grampus, unde tatăl său era secund. Portarul lui Kayserispor spune că a avut atunci parte de o experienţă care l-a marcat în sensul bun.

În perioada 1999-2002, legendarul Silviu Lung a fost antrenor cu portarii la Nagoya Grampus, în Japonia. Aici a fost vizitat de mai multe ori de soţie şi de Silviu Lung jr, care atunci era doar un copil. Lung sr spune că fiul său obişnuia să profite de condiţiile excelente oferite de club şi se antrena frecvent sub comanda tatălui său:

”(Le-aţi dat sfaturi, atunci când erau juniori, cu privire la postul pe care ar trebui să joace?) Nişte generalităţi.... în schimb, cu Silviu, eu eram plecat în '99-2002 în Japonia şi el venea cu soţia mea în vacanţă. Acolo, dând de nişte terenuri excepţionale, cu gazon, cu iarbă... fac o mică paranteză, aici era teren de zgură... normal că îţi deformezi plonjoanele şi nu poţi să prinzi corect toate elementele tehnice. Şi atunci, pe terenul acela bun, venea în vacanţă, l-am prezentat la grupa respectivă de juniori de la Nagoya Grampus şi făceam antrenamente cu el. Credeţi-mă că îi arătam o dată şi făcea mai bine ca mine. Asta se numeşte talent”, a povestit Silviu Lung sr pentru Telekom Sport.

În schimb, actualul portar al lui Kayserispor a rămas marcat de o altă întâmplare petrecută în Japonia. Lung jr îşi certa colegii de la Nagoya Grampus atunci când greşeau, după modelul pe care l-a întâlnit în România. Însă a fost luat la o discuţie de antrenorul echipe de juniori, în care i-a explicat cum funcţionează, de fapt, lucrurile:



”Am rămas şocat de tot ceea ce însemna atmosfera într-o echipă de juniori în România şi ce însemna atmosfera de echipă de juniori din Japonia. Când am mers la primul antrenament acolo, eram obişnuit cum spuneau toţi antrenorii, ”ceartă colegii, că tu eşti portar, trebuie să...” Eu la fel, acolo, la o fază, mi-am certat un coleg. La a doua fază, mi-am certat un coleg. Copiii, japonezii, se uitau la mine şi erau pur şi simplu şocaţi de ce se întâmplă. După aceea, a venit antrenorul la mine, era un antrenor olandez, şi mi-a spus: ”Silviu, ce faci?” /  ”L-am certat că nu ştiu ce nu a făcut bine.” /  ”Silviu, e normal, e fotbal, oricine poate să facă o eroare. Gândeşte-te, cum ar fi atunci când faci tu o eroare, pentru că o să faci, eşti portar, cum ar fi să vină 10 jucători la tine să te certe? Nu, aici se încurajează, se vorbeşte”. Şi m-a ajutat foarte mult acest lucru să îmi schimb mentalitatea. Am stat acolo în fiecare vară, mergeam trei luni, timp de patru ani de zile, şi m-a schimbat foarte mult. Am înţeles de atunci ce înseamnă să fii profesionist. Pentru că, în Japonia, încă de la vârsta aia te învaţă ce înseamnă să fii un jucător profesionist, să îţi respecţi colegii şi să îţi iubeşti meseria, fotbalul”, a povestit Silviu Lung jr pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: silviu lung 

viewscnt
Articole similare