Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Sistem inedit în acest sezon din Liga 1! Cum s-ar putea juca restul etapelor din play-off şi play-out. Anunţul făcut de Andrei Vochin: "Aşa mi s-ar părea mult mai corect"

EXCLUSIV | Sistem inedit în acest sezon din Liga 1! Cum s-ar putea juca restul etapelor din play-off şi play-out. Anunţul făcut de Andrei Vochin: "Aşa mi s-ar părea mult mai corect"

Fotbal intern

Comentarii

Consilierul lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a anunţat forma pe care ar putea să o aibă restul campionatului din Liga 1, odată cu trecerea pericolului COVID-19. De asemenea, Vochin a lămurit şi care ar fi problema prelungirii campionatului din acest sezon şi peste perioada din vară.

Întrebat despre modul în care se vor disputa restul etapelor din play-off-ul şi play-out Ligii 1, Andrei Vochin a expus una dintre posibilităţi. Astfel, echipele ar putea juca într-un mini-campionat pentru mizele din play-off şi play-out. 

"Depinde de cât de mult se va prelungi problema şi ce se va întâmpla cu competiţiile europene, că de la UEFA în jos trebuie să vezi ce decizii se iau. În funcţie de competiţiile europene, tu trebuie să anunţi nişte echipe care merg în cupele europene. Dacă nu ai fi condiţionat de acea dată limită, tu ai putea să te duci cu campionatul mai departe de data respectivă. Până când, e greu de definit. Dacă situaţia cu COVID-19 s-ar prelungi mult, nu mi se pare corect ca acum să "îngheţi" campionatul şi să spui de acum cine joacă baraj şi cine retrogradează. Mult mai corect mi s-ar părea, dacă nu ai timp să joci toate etapele, să faci nişte meciuri eliminatorii, de exemplu în play-out, ca o cupă din campionat". 

Dan Udrea: "Adică play-off la play-out sau un play-off la play-off". 

"Exact. Împarţi echipele în două şi nu retrogradează direct echipa de pe 14, dar să mai joace trei etape şi de aici se vor alege echipele retrogradate", a declarat oficialul FRF pentru Telekom Sport. 

  • În actualul sistem competiţional, primele şase echipe clasate vor accede în play-off. Următoarele opt echipe vor juca un play out. La finalul sezonului regular, punctele adunate se vor înjumătăţi, iar în cazul în care numărul de puncte este impar se va rotunji în sus cu 0.5 puncte. În tur se joacă 13 runde, iar în retur alte 13.

Sistem competiţional cu 16 echipe în Liga 1

FRF îşi doreşte schimbarea sistemului competiţional în următoarele ediţii ale Ligii 1: "Este un subiect mai vechi care se află pe agenda noastră. Am decis acum doi ani să lucrăm cu o firmă renumită din domeniu, HyperCube din Olanda, care a oferit consultanţă celor de la UEFA pe diferite proiecte, cum ar fi creşterea numărului de echipe pentru Campionatul European, formatul pentru competiţiile intercluburi şi altele. Bazându-ne pe această analiză, credem că un sistem competiţional cu 16 echipe pentru viitor în România se potriveşte cel mai mult. De ce considerăm că este oportun să creştem numărul de echipe? Astăzi, avem investiţii pe care nu le-am mai avut din anii 70-80 în infrastructură, al doilea argument face referire la faptul că avem foarte multe cluburi cu un număr mare de suporteri care au reuşit să ajungă într-o zonă de stabilitate financiară, cele mai multe dintre acestea regăsindu-se astăzi la nivelul ligii secunde. Al treilea argument face referire la faptul că am reuşit în ultimii ani să creştem numărul jucătorilor care practică fotbalul în România, iar aceştia au nevoie la un moment dat să aibă o speranţă de a putea să evolueze pentru unul dintre cluburile de fotbal din România. Al patrulea argument este cel legat de faptul că vom avea mai mulţi jucători români pe care îi vom regăsi la nivelul ligii I şi cel de-al cincilea argument ţine de dezvoltarea fotbalului prin atractivitatea şi vizibilitatea sa. Cu cât vei avea un mai mare de echipe stabile financiar, care vin din oraşe cu traddiţie fotbalistică, cu atât vei putea să dezvolţi mai bine fotbalul", a declarat Răzvan Burleanu, în urmă cu o lună. 

 

Afla mai multe despre: andrei vochinandrei vochin frfcoronaviruscovid 19campionat liga 1 

viewscnt
Articole similare