Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Şoc la Dinamo. Echipa din Ştefan cel Mare are un caz de coronavirus. Meciul cu Chindia, sub semnul întrebării

EXCLUSIV | Şoc la Dinamo. Echipa din Ştefan cel Mare are un caz de coronavirus. Meciul cu Chindia, sub semnul întrebării

Superliga

Comentarii

Dinamo este prima echipă din România unde a fost înregistrat un caz de infectarea cu virusul COVID-19. Magazinerul echipei are coronavirus şi meciul cu Chindia este pus sub semnul întrebării. Partida Dinamo - Chindia ar trebui să se joace sâmbătă, de la 20:00, în direct la Telekom Sport. Celelalte meciuri din Liga 1 se vor disputa conform programului.

UPDATE | 12:20 Florin Prunea spune că n-a fost informat despre cazul de coronavirus de la Dinamo, anunţat în exclusivitate de telekomsport.ro. Preşedintele lui Dinamo spune că a stat departe de echipă în ultima perioadă, mai ales că urmează să-i expire contractul.

UPDATE 12:00 Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a confirmat cazul de la Dinamo! Justin Ştefan a anunţat şi ce se întâmplă cu meciul Dinamo - Chindia Târgovişte

UPDATE 11:54 Meciul Dinamo - Chinda va fi amânat pentru o dată ce va fi anunţată ulterior, a anunţat Justin Ştefan pentru telekomsport.ro. Jucătorii şi antrenorii lui Dinamo urmează să face din nou testul de coronavirus.


UPDATE 11:33: Din informaţiile Telekom Sport, ieri dimineaţă (n.r. miercuri) au fost testaţi toţi angajaţii lui Dinamo. Pentru jucători a fost al patrulea test pentru coronavirus, însă până acum toate au ieşti negative. Rezultatele testelor au venit în această dimineaţă şi cei de la Dinamo au avut în şoc: magazinerul echipei a ieşit pozitiv. Din fericire, toate celelate teste pentru COVID-19 au ieşit negative.

Oficialii lui Dinamo au reacţionat imediat, l-au izolat pe magazinerul echipei într-o cameră de la stadion şi restul echipei a plecat la Săfitca. De asemenea, Adi Mihalcea a suspendat antrenamentul care ar fi trebuit să se dispute în această dimineaţă.


O informaţie-şoc a apărut în această dimineaţă. Dinamo are în cadrul echipei un caz de infectare cu coronavirus. Este vorba despre magazinerul echipei şi acum urmează să se facă o anchetă epidemiologică. În funcţie de rezultatul anchetei se va decide dacă Dinamo - Chindia se va juca sau va fi amânat.

Caz de coronavirus la Dinamo. Ce se întâmplă când o echipă din Liga 1 are în lot un caz de infectare cu COVID-19

Meciurile din Liga 1 vor fi reluate în week-end-ul care urmează şi vor fi transmise live pe Telekom Sport 1. Înainte de a decide reluarea campionatului, autorităţile din România şi conducerea fotbalului românesc au pus la punct un protocol în care sunt prevăzute mai multe măsuri de protecţie, dar şi ce se întâmplă dacă în Liga 1 apare un caz de infectare cu virusul COVID-19.

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a explicat ce se întâmplă atunci când o echipă care în lot un caz de infectare cu coronavirus: ”În momentul în care ai un caz de COVID-19, îi izolezi pe cei care au fost contacţi şi se începe o anchetă epidemiologică. Echipa respectivă va fi supusă unei anchete epidemiologice, iar până la finalizarea anchetei acea echipă nu va fi programată.Vom încerca să găsim date pentru reprogramare, iar în cel mai rău caz, echipa respectiva va pierde meciul cu 0-3. În niciun caz nu se va întrerupe campionatul”, a declarat Justin Ştefan.

Practic, dacă se confirmă că magazinerul echipei a avut contact şi cu alte persoane din cadrul clubului Dinamo, meciul cu Chindia va fi amânat. Până la aflarea rezultatului, persoanele care au luat contact cu magazinerul sunt obligate să stea timp de 14 zile în izolare la domiciliu. Potrivit protocolului, celelalte meciuri din Liga 1 nu sunt suspendate şi se dispută potrivit programului.

Caz de coronavirus la Dinamo. Astăzi s-a discutat despre revenirea fanilor pe stadioane

Ştirea că Dinamo are în echipă un caz de coronavirus vine fix în ziua în care Guvernul şi reprezentanţii fotbalului românesc au discutat despre revenirea suporterilor pe stadioane. Conducerea fotbalului a cerut deschiderea parţială a stadioanelor, începând cu 15 iunie, însă premierul Ludovic Orban nu a fost de acord:

”Nu poate fi vorba de spectatori după 15 iunie. E foarte greu de controlat, pentru că dacă dai drumul la spectatori şi vin galeriile e super-complicat de a asigura respectarea unor reguli de distanţare sau alte lucruri. Vom vedea, dacă lucrurile evoluează bine, într-o perspectivă rezonabilă vom vorbi şi de lucrul acesta”, a explicat premierul Ludovic Orban.
 

Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare