Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | "Spionul" lui Contra dă tot din casă. Punctul slab al Norvegiei şi de la cine vine cel mai mare pericol: "S-a luptat formidabil cu Ramos"

EXCLUSIV | "Spionul" lui Contra dă tot din casă. Punctul slab al Norvegiei şi de la cine vine cel mai mare pericol: "S-a luptat formidabil cu Ramos"

Echipa națională

Comentarii

Cornel Ţălnar, trimisul lui Cosmin Contra la Norvegia - Spania, scor 1-1, pentru a-i observa pe nordici înainte de meciul cu România, a vorbit pe larg la Telekom Sport despre ce a văzut în meciul de la Oslo.

Martin Odegaard şi Joshua King sunt cei mai periculoşi jucători ai nordicilor, în opinia lui Cornel Ţălnar, Norvegia având însă şi puncte ei vulnerabile.

"Pentru mine, ce am văzut aseară e o mare surpriză plăcută. Eu i-am văzut şi acum trei luni, pe 10 iunie, când am fost în Insulele Feroe, în care au câştigat cu 2-0, dar jocul a lăsat de dorit.

Am văzut o echipă care s-a schimbat complet în bine, o echipă care a dominat Spania, cel puţin în ultimele 20 de minute. Eu nu am văzut de când mă uit la fotbal ca echipa Spaniei să fie dominată în halul acesta.

Trebuie să avem mare grijă. Am fost, am vorbit cu Contra, i-am explicat exact ce am văzut, unde sunt punctele lor forte, unde sunt punctele lor mai vulnerabile. De doi ani, de când a venit Cosmin la naţională, din toamna anului 2017 am fost cooptat lângă el şi am văzut absolut toate meciurile.

Dacă până acum ziceam că e o echipă previzibilă, că aruncă mingile la bătaie, că sunt masivi, că joacă pe devieri, un joc foarte simplu, acum să ştiţi că în cele trei luni în care nu i-am mai văzut, de la meciul cu Insulele Feroe, au început să joace elaborat, au început să joace ceea ce se joacă în fotbalul mare la ora actuală. Au doi jucători de mare, mare valoare, pe Odegaard de la Sociedad şi pe King de la Bournemouth. Şeptarul acesta mi-a lăsat o impresie extraordinară, e un jucător care se pretează atât la combinaţii, cât şi la mingile aruncate pe culoar. E un jucător care s-a luptat formidabil cu Ramos şi de două s-au de trei ori chiar i-a luat faţa şi a pus corpul în aşa fel încât l-a pus la pământ.

Au şi slăbiciuni, chiar vorbeam cu Cosmin. În momentul când ambii fundaşi laterali urcă foarte mult în atac, tot timpul acolo rămân nişte zone libere", a spus Cornel Ţălnar, la Telekom Sport.

România - Norvegia. "Să nu-i tratăm ca pe vikingii de pe vremea lui Tudor Vladimirescu!"

Evoluţia avută de nordici în faţa Spaniei îl face pe Ţălnar să tragă un semnal de alarmă înaintea partidei de marţi.

"Dacă îi tratăm ca şi când îi considerăm vikingii de pe vremea lui Tudor Vladimirescu şi zicem dă-i naiba, că s-a întâmlpat cu Spania, că oricum Spania nu a avut vreo şapte titulari şi aşa au făcut acest egal, nu. Eu zic să tratăm jocul foarte serios, se se implice cu toată fiinţa lor, să dea tot ce au mai bun în ei şi să dea Dumnezeu ca la finalul celor 90 de minute să ne bucurăm de o victorie", a concluzionat Cornel Ţălnar.

România - Norvegia se joacă marţi, de la 21:45, în runda a opta din Grupa F a preliminariilor pentru Campionatul European din 2020.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe