Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Stadionul Steaua va fi mult mai mare decât în proiectul iniţial. Dezvăluirile făcute de Gică Popescu

EXCLUSIV | Stadionul Steaua va fi mult mai mare decât în proiectul iniţial. Dezvăluirile făcute de Gică Popescu

Special

Comentarii

Gică Popescu a dezvăluit că doar stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf vor fi aproape finalizate până la startul EURO 2020. Fostul căpitan al Barcelonei a explicat şi motivul pentru care costurile pentru ridicarea arenelor Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf au crescut cu 40%.

Stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf vor fi aproape gata până va debuta EURO 2020 - în iunie 2020 - însă lucrărilela arena din Giuleşti vor fi finalizate abia în toamna anului viitor. Cu toate acestea, Gică Popescu susţine că nu vor fi probleme în organizarea EURO 2020, deoarece terenurile vor putea fi folosite pentru antrenamentele naţionalelor care vor veni la Bucureşti:

”(Despre stadioanele EURO 2020) Toată lumea s-a panicat că nu va fi gata stadionul Giuleşti. Nu va fi gata de tot pentru EURO 2020. Cele două stadioane care vor fi gata - stadionul Ghencea, care este şi dat la Ghencea ca bază de pregătire, deci poate fi folosit de către echipele care vor veni la Bucureşti, ca teren de antrenament. Stadionul Arcul de Triumf, de asemenea. Giuleşti a întârziat şi va termina undeva după vară. Dar nu stăm cu terminarea stadioanelor cu EURO 2020. Terminarea stadioanelor înainte de EURO 2020 nu a fost o chestiune pe care noi să ne-o asumăm şi să fie o garanţie faţă de cei de la UEFA. Nu depinde buna organizare a Campionatului European de construcţia stadioanelor. Noi vrem să le facem mâine. Vor fi gata cele două şi al treilea (n.r. stadionul Rapid) în octombrie”, a dezvăluit Gică Popescu la Telekom Sport.

Costurile pentru cele trei stadioane au crescut însă cu nu mai puţin de 40% faţă de preţurile stabilite iniţial. Gică Popescu susţine că această creştere a fost provocată de o Ordonanţă de Urgenţă care a mărit salariile în construcţii, dar şi pentru că suprafeţele celor trei stadioane au fost mărite. Cele mai mari modificări au fost aduse la stadionul Steaua, care va avea în plus încă 12.000 de metri pătraţi de spaţii:

”Ordonanţa 114, când s-a mărit salariul în construcţii la un minim de 3.000 de lei. Doi la mână, s-au crescut metri pătraţi ai stadioanelor la reproiectare. Ghencea a crescut cu 12.000 de metri pătraţi, Arcul de Triumf cu 4.000, Giuleşti cu 2.000. Când s-au făcut caietele de sarcini nocturna era cea clasică, acum e pe led. Astea adunate au dus la creşterea a preţului stadioanelor”, a explicat Gică Popescu la Telekom Sport.

Situaţia celor trei arene, înainte ca sumele necesare investiţiei să fie mărite cu 40%:

Noul stadion Steaua:
-capacitate: 31.254 locuri
-cost total 64,5 milioane de euro
Stadiul lucrărilor: au fost montate gradenele pe inelul 1, la peluze şi tribuna a 2-a. Sunt montaţi aproape toţi stâlpii pentru cel de-al doilea inel.Noul stadion Rapid:
-capacitate: 14.000 de locuri
-cost total: 29 de milioane de euro
Stadiul lucrărilor: a fost dărâmat în totalitate vechiul stadion şi acum se toarnă fundaţia

 Noul stadion Arcul de Triumf
-capacitate: 8.100 de locuri
-cost total: 24 milioane de euro
Stadiul lucrărilor: activitatea de reconstrucţia a început la jumătatea lunii iulie şi ritmul până acum este foarte bun. Se toarnă deja fundaţia.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Articole similare