Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Steliştii puteau declanşa Revoluţia în România cu trei ani şi jumătate mai devreme. Ce s-a întâmplat după succesul istoric de la Sevilla

EXCLUSIV | Steliştii puteau declanşa Revoluţia în România cu trei ani şi jumătate mai devreme. Ce s-a întâmplat după succesul istoric de la Sevilla

Special

Comentarii

33 de ani de la Sevilla '86 | După câştigarea Cupei Campionilor Europeni delegaţia echipei Steaua a revenit în România pe data de 8 mai. O dată care coincidea cu ziua Partidului Comunist Român.

În acea zi, românii aflaseră că steliştii vor reveni în ţară, motiv pentru care sute de oameni s-au îndreptat pe jos, de la Bucureşti spre aeroportul Otopeni pentru a-i întâmpina pe eroii de la Sevilla.

"Atunci oamenii au luat cu ei steagurile României. Repet, pe ale României, nu pe cele ale partidului, cu care s-a îndreptat spre Otopeni. Autorităţile intraseră deja în panică. Se temeau că bucuria suporterilor s-ar putea transforma brusc într-o formă de protest faţă de Nicolae Ceauşescu. La aeroport erau miliţieni şi securişti câtă frunză şi iarbă. În cele din urmă nu s-a întâmplat nimic. Oamenii veniseră doar pentru bucuria uriaşă creată de stelişti. Uitaseră de greutăţile de zi cu zi" a declarat pentru telekomsport.ro un fost oficial stelist care a dorit să-şi păstreze anonimatul. 

Nu rata emisiunea Euro Center de marţi, 7 mai, de la 18:30, pe Telekom Sport 3: poveşti nespuse despre noaptea magică de la Sevilla.

Afla mai multe despre: ccesteauapcrrevoluţiesteaguri 

viewscnt
Articole similare