Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Străinii din Liga 1, blocaţi în România. Nu au fost lăsaţi să plece, deşi unii nici măcar nu ştiu când îşi vor primi banii

EXCLUSIV | Străinii din Liga 1, blocaţi în România. Nu au fost lăsaţi să plece, deşi unii nici măcar nu ştiu când îşi vor primi banii

Superliga

Comentarii

Coronavirusului creează tot mai multe probleme în România şi, evident, în sportul românesc. Excepţie nu face fotbalul, care, până la urmă, este cel mai important fenomen social. Având în vedere că nu se ştie cu exactitate data reînceperii campionatului, jucătorii străini din Liga 1 sunt cei mai expuşi.

Majoritatea fotbaliştilor străini care evoluează în Liga 1 vor să meargă acasă, în ţările lor, dar la revenirea în România vor întâmpina o mare problemă şi anume să stea în carantină timp de 14 zile.

Pe lângă incertitudinea în ceea ce priveşte viitorul lor în campionatul nostru, jucătorii străini riscă să rămână neplătiţi.

„În cazul în care jucătorii străini consideră că e periculos pentru ei să trăiască în România şi pleacă în ţările lor, trebuie să ştie în cazul în care decizia clubului e ca ei să rămână la club şi clubul respectiv asigură condiţii de cazare şi de carantină, să zic aşa, atunci există riscul să nu mai primească niciun ban. Sau să-şi primească banii până în momnetul în care au plecat de la cluburile respective”, a declarat în urmă cu doar câteva zile pentru Telekom Sport, preşedintele AFAN Emilian Hulubei.

Străinii din Liga 1, şi blocaţi şi cu banii neluaţi

Astra urmează să îşi reia pergătirile pe 16 aprilie, excepţie făcând străinii care ar trebui să ajungă până pe 2 aprilie, cel târziu.

„De comun acord cu staff-ul tehnic am stabilit să le dăm liber până pe 16 aprilie, iar jucătorilor care părăsesc teritoriul României le-am dat termen până pe 2 aprilie. Am luat în calcul această dată pentru ca jucătorii care vin din străinătate să fie ţinuţi în carantină sau în izolare două săptămâni. Nu aş puta spune cu exactitate dacă vom începe pe 16 aprilie, dar aceasta este data la care LPF ne-a comunicat că putem începe antrenamentele”, a declarat preşedintele Astrei, Dănuţ Coman, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

La alte echipe din Liga 1 se aplică altă politică. Acestea îşi ţin toţi străinii în România:

„Toţi băieţii sunt in Bucureşti, nu a plecat nimeni. Nici nu s-a pus problema, toţi au acceptat situaţia. Ţin legătura cu rudele, cu prietenii din ţările lor, sunt liniştiţi, cât de liniştit poţi fi în această perioadă critică.  Am luat măsura asta, de a-i ţine aici pentru a putea relua pregătirile rapid când ni se va permite. Cât stai, atât trebuie sa te pregăteşti până vei ajunge în forma optimă pentru competiţie.  Acum nu ne rămâne decât sa sperăm că va trece cât mai repede această criză”, a declarat pentru Telekom Sport preşedintele lui Dinamo, Florin Prunea.

„În acest moment toţi jucătorii străini ai Iaşiului sunt la domiciliu. Au liber până la jumătatea lunii aprilie, cu excepţia lui Klimavicius, care a plecat înainte de decretarea stării de urgenţă în Lituania şi ulterior am înţeles că s-au sistat zborurile spre România. E o situaţie neclară, ca în toată societatea noastră. Sunt vremuri de război şi trebuie să încercăm să diminuăm pierderile”, a declarat preşedintele lui Poli Iaşi Ciprian Paraschiv pentru Telekom Sport.

„Am ţinut toţi străinii in oraş,  nu le puteam da liber atâta timp cat nu ştim exact cât va fi această pauză. Nici nu i-am verificat , să fiu sincer, dar am încredere că respectă programul  Nu puteau sa plece, ar fi trebuit apoi să intre in carantină 14 zile după ce se întorceau şi lucrurile s-ar fi complicat. Am vrea să-i avem pe toţi la reluarea pregătirii, oricând va fi asta. Eu sper din tot sufletul să se reia campionatul în luna mai şi să nu fie probleme”, a declarat preşedintele lui Hermannstadt, Iuliu Mureşan, pentru Telekom Sport.

Au fost însă şi cluburi mai permisive cu jucători străini, cum ar fi cazul Academicii Clinceni sau a lui FC Voluntari:

„La noi lucrurile în privinta jucătorilor străini au fost hotărâte din prima zi. Toţi jucătorii străini au avut acceptul să meargă în ţările lor alături de familie. Nu am stabilit o dată de revenire, aşteptăm pas cu pas să vedem. În privinţa situaţiei financiare, noi depindem de sponsori şi drepturi TV. Vrem să ne respectăm contractele şi să platim banii”, a declarat pentru Telekom Sport, preşedintele Academica Clinceni, Valentin Budeanu.

„Am înţeles lucrurile şi am permis la doi jucători să părăsească ţara, soţiile lor au născut de puţină vreme. Vor reveni înainte cu două săptămâni faţa de data stabilită de Federaţie şi Ligă pentru reluarea pregătirilor, pentru a sta în izolare. În privinţa banilor, momentan lucrurile au rămas la fel şi sperăm să avem bugetul pentru a plati salariile”, a spus la Telekom Sport şi directorul executiv al celor de la FC Voluntari, Robert Gherghe.

Afla mai multe despre: liga 1strainibanicarantinacoronavirusizolare 

viewscnt
Articole similare