Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | SUPER REPORTAJ cu Csaba Laszlo. Dezvăluiri în premieră făcute de antrenorul lui Sepsi

EXCLUSIV | SUPER REPORTAJ cu Csaba Laszlo. Dezvăluiri în premieră făcute de antrenorul lui Sepsi

Fotbal

Comentarii

Sepsi a propus la startul acesui sezon un nume spectaculos de antrenor. Un român născut la Odorheiul Secuiesc, dar care a plecat din România în urmă cu 35 de ani şi a devenit cetăţean german. Csaba Laszlo a jucat la echipe mici în Odorhei. În 1985, pe când avea 20 de ani, şi-a căutat libertatea departe de regimul lui Nicolae Ceauşescu în Germania.

În Germania a evoluat la nivel amator, apoi s-a transferat în Ungaria. La 27 de ani şi-a încheiat însă cariera de jucător după a şasea operaţie la genunchiul stâng. Falit, după o carieră în fotbal, a fost nevoit să o ia de la zero.

Forţat să facă studii universitare pentru a putea ocupa funcţii de top, tehnicianul a refuzat slujbe în Australia sau în Ungaria. A început să lucreze cu grupele de juniori de la Borussia Monchengladbach, apoi a ales facultatea de sport în detrimentul uneia comerciale.

Şapte jucători antrenaţi de Laszlo au ajuns în Bundesliga, iar, în 2004, a ajuns să lucreze alături de Lothar Mattheus la naţionala Ungariei.

Iar compania, care l-a pus pe picioare atunci când fotbalul i-a luat tot, i-a oferit un contract în alb în cazul în care nu va reuşi în cariera de antrenor.

În 2005 a fost declarat antrenorul anului în Ungaria, iar în 2006 a ajuns la naţionala Ugandei.

În 2008 a preluat echipa Hearts, cu care a reuşit să termine pe locul 3 şi a fost declarat antrenorul anului în Scoţia.

Au urmat apoi Charleroi, naţionala Lituaniei, MTK Budapesta sau Dundee United. Iar din vară, după 35 de ani petrecuţi în străinătate, a revenit în România. 

Afla mai multe despre: csaba laszlosepsi 

viewscnt
Articole similare