Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Surpriză uriaşă la FRF. Propunerea neaşteptată a oficialilor pentru înlocuirea lui Contra. Avem detaliile noului contract şi primul obiectiv impus

EXCLUSIV | Surpriză uriaşă la FRF. Propunerea neaşteptată a oficialilor pentru înlocuirea lui Contra. Avem detaliile noului contract şi primul obiectiv impus

Echipa națională

Comentarii

Cosmin Contra şi-a anunţat demisia de pe banca naţionalei României, după eşecul usturător suferit în Spania, scor 0-5, în ultimul meci din preliminariile pentru Euro 2020, iar acum oficialii FRF caută un nou selecţioner care să-i conducă pe tricolori la barajul de calificare din luna martie a anului următor.

"Ne vom întâlni săptămâna viitoare cu membrii comisiei tehnice, şi nu numai, pentru a solicita păreri pertinente şi nu aventuri de propuneri. Vrem argumente susţinute pentru un selecţioner. Ţinând cont de faptul că e vorba despre un meci sau două, sperăm să fie două meciuri şi să fie câştigătoare ambele, trebuie să ţinem cont de faptul că ne trebuie un om curajos, care să ştie fotbal, să nu fie foarte tensionat pentru a face greşeli sub această presiune exacerbată a acestei mize imense care este pusă în joc, să ştie jucătorii şi mai ales să îşi dedice următoarele trei luni de zile.

O colaborare cu Piţurcă este deschisă oricând. Orice antrenor valoros din România este pasibil de această pedeapsă, de a conduce o echipă naţională la acest baraj. Dar la club, nu poate rămâne. Este un principiu care nu poate fi încălcat. Măcar atât, nu putem fi acuzaţi de necinste în activitatea pe care o avem. Şi decât să existre suspiciuni, eviţi această situaţie.

Un profil de antrenor ca Piţurcă şi ca mulţi alţi antrenori, Petrescu, Hagi, Lucescu, Rădoi, sunt pasibili de a fi aleşi în această funcţie. Problema este ca ei să şi poată. În general, un contract este făcut în baza unor obiective.

Să mă scuze Şumi, Reghe, Olăroiu şi alţii care sunt plecaţi şi care ar putea fi antrenorii echipei naţionale, dar, când faci un contract, nu poţi să îl faci fără obiectiv. Probabil că poţi să faci un contract în care primul obiectiv să fie această calificare la Campionatul European, după care, în funcţie de ceea ce vei obţine tu acolo, să poţi să îl prelungeşti" , a declarat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, la Telekom Sport.

Spania - România 5-0. Contra şi-a dat demisia, FRF caută selecţioner

Spania a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (4-0), reprezentativa României, în ultima etapă a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2020. Jucătorii români nu au mai pierdut la acest scor de la meciul cu Serbia, din martie 2010. Tricolorii au ratat calificarea din preliminarii la turneul final, la care Bucureştiul găzduieşte patru meciuri, încă de etapa trecută, când au pierdut, acasă, scor 0-2, cu Suedia. Naţionala României se mai poate califica la Euro-2020 dacă, în martie, va câştiga play-off-ul din Liga Naţiunilor.

Clasamentul final al Grupei F este următorul: Spania, 26 de puncte, Suedia, 21 de puncte, Norvegia, 17 puncte, România, 14 puncte, Insulele Feroe, trei puncte, Malta, trei puncte.

Tragerea al sorţi a play-off-ului pentru Liga Naţiunilor va avea loc, vineri, de la ora 13.00, la Nyon.

România va juca semifinala, în deplasare, împotriva Islandei sau Scoţiei. Dacă tricolorii joacă semifinala cu Scoţia, finala o vor disputa cu câştigătoarea din Norvegia-Serbia.

Dacă România va juca semifinala cu Islanda, adversara din finală va fi stabilită din mai multe echipe.

Tot vineri, România va afla, prin tragere la sorţi, dacă va găzdui finala, în cazul calificării din semifinală.

Afla mai multe despre: contraromaniaechipa nationala 

viewscnt
Articole similare