Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Tibi Curt a jucat la Steaua, Dinamo, Rapid şi Craiova. De care dintre ele se simte cel mai legat şi ce super transfer putea să prindă în Spania

EXCLUSIV Tibi Curt a jucat la Steaua, Dinamo, Rapid şi Craiova. De care dintre ele se simte cel mai legat şi ce super transfer putea să prindă în Spania

Top Interviuri

Comentarii

Tiberiu Curt (46 de ani) rămâne unul dintre fundaşii importanţi care au evoluat de-a lungul timpului în Liga 1.

Cu două selecţii la naţionala României şi prezenţe în tricoul unor echipe precum Steaua, Dinamo, Rapid, Universitatea Craiova si FC Naţional, Curt a fost unul dintre fundaşii remarcaţi în anii 90 şi 2000.

Fundaşul originar din Medgidia şi-a început cariera la Farul şi a încheiat-o la Dinamo. În 1995 a jucat la Rapid, iar următoarele trei sezoane l-au găsit la U Craiova. Între 2003 şi 2005 a jucat pentru Steaua, iar în 2006 la Dinamo.

Unul dintre puţinii fotbalişti români care se pot lăuda cu un asemenea cv, Curt a explicat la Top Interviuri cu Alexandru Săbău de care dintre aceste echipe de top ale fotbalului românesc s-a simţit cel mai ataşat:

”Cel mai legat sunt de Steaua. Trebuie să recunosc. Este după Farul , care rămâne eterna mea iubire, şi unde activez şi acum în momentul ăsta, rămâne Steaua, mi-a plăcut foarte mult mentalitatea din cadrul clubului, dorinţa de a câştiga tot timpul” a mărturisit Tibi Curt.

El a dezvăluit la Top Interviuri că a fost la un pas de un transfer spectaculos în La Liga, la Real Sociedad: ”Pe când jucam la Craiova. Am vorbit foarte mult şi cu Gică Craioveanu pe vreema aia. Ei doreau să mă ia, însă nu s-au înţeles cluburile” a explicat Curt, pentru Telekom Sport.

CV-ul lui Tiberiu Curt

Curt a debutat în 1992, la Farul, pentru care a jucat 69 de meciuri şi a marcat patru goluri. Apoi, fostul fundaş a semnat cu Rapid, unde a jucat doar opt partide, timp în care a marcat o dată. Mai departe, Tibi Curt a fost transferat la U Craiova, unde a jucat între 1995 şi 1998, 82 de meciuri şi două goluri. Apoi, FC Naţional a fost următorul capitol din cariera lui Curt. La formaţia din "Parcul cu platani" a jucat 135 de meciuri şi a marcat de trei ori. Au urmat apoi Steaua (2003-2006, 18 meciuri şi un gol) şi Dinamo (2005-2006, şapte meciuri şi două goluri).

La naţionala României, Tiberiu Curt a strâns doar două selecţii, în 1996.

În ceea ce-l priveşte, Jose Ramon Alexanko a câştigat nu mai puţin de 17 trofee cu FC Barcelona ca jucator. În 1992, a câştigat Cupa Campionilor Europeni, după ce în 1982 şi 1989 cucerise şi Cupa Cupelor în două rânduri.

Afla mai multe despre: tiberiu curt 

viewscnt
Articole similare