Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | „Toată lumea îi va pune în spinare necalificarea”. Duckadam nu-l vedea pe Rădoi selecţioner. De ce ar fi mers pe mâna lui Contra

EXCLUSIV | „Toată lumea îi va pune în spinare necalificarea”. Duckadam nu-l vedea pe Rădoi selecţioner. De ce ar fi mers pe mâna lui Contra
Comentarii

Numirea lui Rădoi în calitate de selecţioner la naţionala de seniori a României a bucurat o mare parte din fotbalul românesc, mai ales după succesul de la tineret. Pe alţii i-a surprins însă decizia fostului internaţional de a accepta oferta FRF. Printre cei din a doua categorie se numără şi Helmuth Duckadam, care consideră nepotrivit momentul.

Mirel Rădoi (38 de ani) a fost numit selecţioner la echipa naţională a României pe 26 noiembrie. El i-a luat astfel locul lui Cosmin Contra, cel care a ratat calificarea directă la Campionatul European din 2020.

„Tricolorii” au terminat pe locul 4 campania de calificare la turneul final, dar aceştia mai au o şansă să ajungă la Euro prin interemdiul barajului, loc obţinut în urma evoluţiilor din UEFA Nations League.

Pe 26 martie 2020, România întâlneşte Islanda, în deplasare, în semifinalele barajului. Cine va câştiga acest duel se va duela în ultimul act cu învingătoare dintre Ungaria şi Bulgaria. 

Aşadar, Mirel Rădoi are ocazia să obţină o calificare la Euro şi cu naţionala de seniori, după ce în vara lui 2019 a participat cu România U21 la Campionatul European de tineret, competiţie în care „micii tricolori” au ajuns până în penultimul act, acolo unde au fost învinşi de Germania, scor 2-4.

Preşedintele de imagine al FCSB-ului, Helmuth Duckadam, îl apreciază şi el pe Mirel Rădoi, dar consideră înţeleaptă decizia ca fostul căpitan al Stelei să ajungă acum pe banca naţionalei mari.

„Nu credeam că va ajunge atât de repede. Asta e clar. Am lucrat sau am fost aproape de Rădoi în perioada în care a fost la FCSB, am văzut câtă dorinţă de afirmare are, de a învăţa, de a cunoaşte şi eram convins că poate să ajungă un antrenor.

Cu toate astea, eu nu acceptam acum această postură de selecţioner, pentru că el are un foarte mare grad de simpatie pe care el într-un meci sau două poate să le piardă. Pentru că toată lumea îi va pune pe spinarea lui necalifiecarea. Sigur, este o şansă foarte mare, foarte mare din punctul lui de vedere, de a ajunge antrenor mare dacă se va califica, cu toate că şansele noastre sunt foarte mici. 

Ştiu că nu sunt în asentimentul multora, părerea mea este că trebuia dată această şansă în continuare lui Contra, indiferent de rezultatele care au fost, să ducă campania până la capăt”, a declarat în exclusivitate pentru Telekom Sport, preşedintele de imagine al celor de la FCSB, Helmuth Duckadam.

Afla mai multe despre: radoiduckadamselectionerechipa nationala 

viewscnt
Articole similare