Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Tomas Ryde face revoluţie la CSM. "Se joacă învechit!" Ce nouă jucătoare o va readuce pe CSM în finala Ligii Campionilor

EXCLUSIV | Tomas Ryde face revoluţie la CSM. "Se joacă învechit!" Ce nouă jucătoare o va readuce pe CSM în finala Ligii Campionilor

Handbal

Comentarii

Tomas Ryde a devenit începând de azi şi antrenorul lui CSM, după ce a fost numit selecţionerul României şi are planuri mari de schimbare a stilului de joc.

CSM Bucureşti şi-a adus antrenor care ştie să revoluţioneze sisteme şi stiluri de joc. Chiar dacă nu a mai antrenat o echipă de club de peste un deceniu, din 2008, de când o părăsea pe Viborg, Ryde a fost în permanenţă în legătură cu handbalul, inclusiv cu cel la nivel de club. A dezvăluit la Telekom Sport că în ultimii ani a colaborat cu Federaţia Suedeză de handbal în privinţa elaborării unor noi sisteme de lucru, având ca scop atât dezvoltarea antrenorilor, cât şi a jucătorilor. 

CSM e prima echipă de club pe care o antrenează în România, dar a urmărit în permanenţă cum se joacă în Liga Naţională, din 2016, de când a plecat de pe banca naţionalei. În singurul său an de mandat, a dus România către prima ei medalie la un mondial după zece ani de pauză. 

Concluzia trasă de suedez despre Liga Naţională de handbal feminin nu e una grozavă, dar Ryde are soluţii. 

"Am urmărit multe meciuri, echipele trebuie să crească şi să dispute cât mai multe meciuri internaţionale. Sunt multe jucătoare bune, cu o tehnică bună, dar felul în care se joacă în România, e puţin învechit. Nivelul la care se joacă în defensivă e prea jos, se joacă pasiv. E uşor de spus şi greu de făcut, pentru ca asta e munca de săptămână cu săptămână, iar în fiecare week-end e vorba despre puncte puse în joc", a declarat Ryde pentru Telekom Sport.  

Ceea ce va avea de făcut Ryde la CSM după ce le va cunoaşte pe jucătoare, va fi să omogenizeze echipa, care va avea multe jucătoare noi în componenţă. Româncelor Crina Pintea, Denisa Dedu, Gabriela Perianu şi Laura Chiper, li se adaugă străinele Nora Mork, Linnea Torstensson, Carmen Martin şi Andrea Klikovac.

De departe, venirea Norei Mork reprezintă cea mai tare lovitură dată de CSM - norvegianca de 28 de ani e câştigătoare a ultimelor trei ediţii ale Ligii Campionilor cu Gyor şi e multiplă medaliată cu Norvegia la Campionatele Mondiale şi Europene şi la Jocurile Olimpice. Mork va avea o vară plină - va fi nevoită să tragă tare pentru a reveni în forma ei cea mai bună. La finalul lunii martie a revenit după mai bine de 400 de zile de pauză din cauza a două accidentări, pentru care a fost nevoie să ajungă şi de două ori la intervenţii chirurgicale. 

Întrrebat dacă jucătoare precum Nora Mork ne pot duce la un alt nivel, Ryde a răspuns: "Nivelul de antrenament este mult mai bun în Ungaria. Trebuie să observăm asta. E bine că alte jucătoare vin în ţară"

Afla mai multe despre: rydecsmliga nationalaliga campionilor 

viewscnt
Articole similare