Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Turneul de la Praga, unul dintre cele mai importante din cariera lui Halep. Dezvăluirile făcute de Simona: "Mi-a arătat că încă sunt în grafic"

EXCLUSIV | Turneul de la Praga, unul dintre cele mai importante din cariera lui Halep. Dezvăluirile făcute de Simona: "Mi-a arătat că încă sunt în grafic"

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep a revenit cu dreptul după ce toate turneele de tenis au fost amânate pentru o perioadă de câteva luni din cauza pandemiei de coronavirus. Fostul lider mondial a câştigat turneul de la Praga, unul extrem de important pentru ea. Simona a dezvăluit, în exclusivitate la Telekom Sport, ce a însemnat pentru ea victoria din Cehia.

Simona Halep s-a antrenat în izolare, chiar foarte bine, după cum recunoaşte chiar ea: "Am făcut pregătire bună în pandemie, m-am antrenat bine şi fizic, am făcut pregătire fizică destul de bună", însă niciun antrenament, oricât de dur sau solicitant ar fi, nu se compară cu un meci oficial de tenis, iar această problemă nu a fost întâlnită doar de Halep, ci de fiecare jucător profesionist de tenis: "Toată lumea a fost într-un moment nou, nu am ştiut cum să gestionăm această perioadă de 4-5 luni în care n-am avut meci oficial. Mereu am spus că antrenamentele nu sunt la fel cu meciurile oficiale şi mereu la meciul oficial e mult mai greu. Emoţiile, tensiunea, presiunea, e greu să le gestionezi pe toate deodată".

Aşadar, turneul de la Praga a fost un mare test pentru campioana noastră, pe care Halep l-a trecut cu brio, după o absenţă considerabilă din competiţiile oficiale. Din fericire, prestaţia ei de la Praga şi momentele prin care a trecut, i-au dovedit că pregătirea făcută a fost una bună şi este în continuare la un nivel foarte ridicat: "În schimb, am fost surprins plăcută că am câştigat acest turneu pentru că neştiind cum o să evoluez pe teren, am avut o presiune extra pe mine. 

N-am ştiut exact cum să iau turneul ca atare. Trebuia să intru pe teren şi să dau tot ce am mai bun, indiferent că jocul nu era la un nivel ridicat, ce n-a fost toată săptămâna.  A fost bine că dela zi la zi am început să joc şi mai bine şi am căpătat încredere. A fost un turneu important pentru mintea mea, pentru capul meu, faptul că am reuşit să câştig meci de meci şi să joc şi meciuri de trei ore, mi-a arătat  că încă sunt în grafic", a mai spus Halep, într-un interviu-eveniment cu Silviu Tudor Samuilă, la Telekom Sport. 

Simona Halep, locul 2 WTA, a câştigat turneul de categorie WTA International de la Praga, după ce a învins-o, în finală, cu 6-2, 7-5, pe belgianca Elise Mertens, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3. Acesta a fost primul turneu disputat de Simona Halep din februarie, după întreruperea circuitului feminin cauzată de pandemia de coronavirus. Pentru sportiva română, succesul de la Praga Open este trofeul cu numărul 21 din carieră, al doilea în acest an, în 38 de finale jucate.

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare