Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Uluitor! Ce i-a putut spune Helmuth Duckadam lui Nicolae Ceauşescu în clipa în care acesta l-a decorat după performanţa de la Sevilla

EXCLUSIV | Uluitor! Ce i-a putut spune Helmuth Duckadam lui Nicolae Ceauşescu în clipa în care acesta l-a decorat după performanţa de la Sevilla

Special

Comentarii

După ce au revenit în ţară de la Sevilla, componenţii echipei de fotbal Steaua au fost anunţaţi de către conducerea Ministerului Apărării Naţionale că în semn de mulţumire pentru câştigarea Cupei Campionilor Europeni, urmează să fie decoraţi chiar de către Nicolae Ceauşescu.

În timpul ceremoniei de decorare Duckadam a făcut un gest uluitor.  Îmbracaţi elegant, cu o linie de costume comandate rapid de cei din conducerea de atunci a Stelei, jucătorii împreună cu întreg staff-ul s-au prezentat în faţa lui Nicolae Ceauşescu, aducând cu ei şi trofeul Cupei Campionilor Europeni. Protocolul era unul foarte strict. Steliştilor li s-a spus că în clipa în care se vor afla în faţa şefului statutului trebuie să îi spună următoarele cuvinte: "Servesc Patria!"

 "Am făcut repetiţii cum trebuie să ne purtăm în faţa lui. Trebuia să luăm medalia cu mâna stângă şi abia apoi să-i întindem mâna în semn de mulţumire. Îmi aduc aminte că singurul care a greşit a fost domnul Alecsandrescu, fie iertat, care a luat medalia cu mâna dreaptă. Cu toţii am trecut pe la frizer, iar cei care nu au vrut să se tundă e vorba de Lăcătuş şi Balint au fost nevoiţi să-şi dea părul de după urechi" şi-a amintit Belodedici pentru telekomsport.ro. 
 
Dar momentul uluitor i-a aparţinut lui Helmuth Duckadam. De emoţie în clipa în care s-a aflat în faţa lui Nicolae Ceauşescu acesta a uitat să-i spună "Servesc Patria!". I-am spus doar atât: "Sănătate. Am luat medalia şi m-am retras în rând", a explicat legendarul portar al Stelei. 

Afla mai multe despre: steauacceduckadamceauşescucce 

viewscnt
Articole similare