Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Un arbitru de la TAS a vorbit despre cazul în care Talpan cere FCSB-ului despăgubiri de 37 de milioane de euro

EXCLUSIV | Un arbitru de la TAS a vorbit despre cazul în care Talpan cere FCSB-ului despăgubiri de 37 de milioane de eurogalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Cristian Jura, arbitru la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, este de părere că CSA Steaua are şanse foarte mari să câştige procesul cu FCSB pentru despăgubirile cauzate de folosirea ilegală a mărcii. Jura spune însă că judecătorii ar putea micşora suma de 37 de milioane de euro.

Procesul prin care CSA Steaua cere despăgubiri FCSB-ului de 37 de milioane de euro este unul dintre cele mai importante pentru istoria clubului deţinut de Gigi Becali. Cristian Jura, cel care este arbitru la TAS încă din 2012, este de părere că CSA Steaua are şanse mari să primească o decizie favorabilă, mai ales că are ca argumente deciziile prin care a reintrat în posesia mărcii şi denumirii:

”E un caz interesant, instanţa, într-o primă fază, s-a pronunţat deja. Marca şi toate chestiile au revenit clubului Steaua. În momentul de faţă, este doar o chestiune de a calcula care este prejudiciul care a fost cauzat pentru folosirea în această perioadă a mărcii Steaua, de către domnul Becali. (n.r. întrebat dacă Steaua va câştiga procesul cu FCSB-ului) Probabil că va câştiga, dar este o chestiune de calcul. Dânşii au cerut 37 de milioane de euro, instanţa a acceptat această sumă, conteaza la ce se vor raporta când vor face acest calcul”, a declarat Cristian Jura pentru Telekom Sport.

Jura este specialist în drept sportiv şi susţine că sunt şanse ca judecătorii să considere că suma de 37 de milioane de euro este mult prea mare. Arbitrul TAS spune că o cale de scăpare pentru Gigi Becali ar fi stabilirea unui prejudiciu pe care l-ar putea achita fără prea mult efort:



”Este foarte greu, având în vedere că Steaua deja a câştigat un prim-proces prin care a recuperat marca şi palmaresul şi, practic, acest al doilea proces este ca urmare a primului. A fost un prim-pas recuperarea mărcii şi acum ei zic că ”aţi folosit ilegal marca pentru o anume perioadă de timp şi atunci, dacă aţi folosit-o ilegal, trebuie să ne daţi nişte bani pentru toată perioada asta”. Şi aşa au calculat ei suma de 37 de milioande de euro, dar asta nu înseamnă că este o suma pe care instanţa o va păstra ca atare, poate să o diminueze.

(n.r. întrebat dacă FCSB va intra în faliment în cazul unei decizii nefavorabile) Mi-e greu să răspund, depinde de bugetul alocat şi de deciziile conducerii Stelei, dar 37 de milioane de euro... s-ar putea ca instanţa să ajunga la o sumă de un milion, să facă un calcul şi să zică ”prejudiciul nu este mai mare de un milion de euro”. Şi atunci, un milion de euro e o sumă acceptabilă”,
a mai spus Cristian Jura.



Procesul prin care CSA Steaua cere despăgubiri de 37 de milioane de euro se judecă pe fond. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au stabilit un nou termen în acest caz, pe 5 septembrie 2018. Avocaţii FCSB-ului au recunoscut folosirea ileagă a mărcii, dar au încercat să argumenteze că despăgubirile ar trebui plătite doar pe ultimii trei ani, deoarece perioada 2003-2014 s-a prescris. Judecătorii au respins cererea, astfel că au stabilit că despăgubirile vor fi calculate pentru perioada 2003-2014, cea invocată de juristul Florin Talpan.  

În vârstă de 46 de ani, Cristian Jura este specializat - printre altele - în drept sportiv şi din 2012 este arbitru la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Afla mai multe despre: fcsbtascristian jruasteauacsa steaua 

viewscnt
Articole similare