Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Un atacant din Liga 1, la limita răbdării: ”Nu mai suportăm! Să se gândească şi la noi!”

EXCLUSIV Un atacant din Liga 1, la limita răbdării: ”Nu mai suportăm! Să se gândească şi la noi!”

Superliga

Comentarii

Într-un interviu acordat în exclusivitate Telekom Sport, Cătălin Ţîră a vorbit despre perioada post pandemie în fotbalul românesc.

Cătălin Ţîră a crescut la Udinese şi Lazio, a debutat în fotbalul mare la ADO Den Haag, iar din 2017 a revenit definitiv în fotbalul românesc, îmbrăţişând experienţe precum Dunărea Călăraşi, Juventus Bucureşti, Viitorul Constanţa sau Luceafărul Oradea.

În prezent la FC Voluntari, Ţîră a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport, despre situaţia dificilă pe care o traversează fotbaliştii din Liga 1 după impunerea noilor reguli considerate necesare pentru reluare în siguranţă a campionatului.

”Au fost zile grele pentru că ne-am antrenat câte patru, e greu când nu te antrenezi, când mănânci în cameră, sperăm să trecem peste acestă perioadă pentru că ne este dor de fotbal. Meniul a fost ok, mâncare la uşă, a fost dificil şi să comunicăm cum eram obişnuiţi. Sper să ieşim cât mai repede pentru că nu mai suportăm nici noi, să vedem, e decizia clubului, vom vedea ce decizie vor lua” spune Ţîră.

Michel D’Hooghe, preşedintele comisiei medicale a FIFA, a recomandat ca jucătorilor să li se interzică să scuipe pe teren şi ca fotbaliştii care recurg totuşi la astfel de gesturi să fie penalizaţi cu cartonaşe galbene. O regulă instaurată deja în mai multe campionate şi care probabil va deveni efectivă şi în Liga 1: ”Când eşti pe teren, în anumite momente nu poţi să te controlezi. Nu te gândeşti la o fază când nu-ţi iese ceva, sunt unii jucători care scuipă şi nu-şi dau seama. O să fie greu să ne controlăm în anumite momente, dar sper să fie bine, să nu facem greşeli, să avem grija unii de alţii pentru că e importantă sănătatea” a mărturisit atacantul Voluntariului.

Cătălin explică totodată cât de dificile sunt noile reguli aplicabile în această perioadă post pandemică: ”Această privare de libertate ... să nu poţi să te vezi... înainte mai mergeam în cameră, mai jucam o fifa, acum e mult mai greu, sunt cu Tudorie în cameră şi avem ceilalţi doi atacanţi cu care facem antrenamente. Ne vedem doar noi patru, e greu. Atunci când dai gol, nu poţi să-ţi îmbrăţişezi coechipierul. Mi se pare un lucru foarte greu pentru că sunt obişnuit să ne luam în brate când marcăm, sunt puţin speriat, o sa ifu nevoit să mă abţin să nu fac asta. E greu departe de familie, într-o cameră, să mănânc în cameră, sper să se gândească şi la noi pentru că ne este destul de greu. Sper să mă controlez pentru că nu vreau să primesc vreo amendă sau suspendare” a mărturisit talentatul atacant al ilfovenilor.

În final, Cătălin Ţîră a vorbit şi despre numirea lui Cristiano Bergodi la Craiova. Fostul antrenor de la FC Voluntari i-a luat locul lui Corneliu Papură: ”Stiu că e un antrenor foarte bun, a făcut o treabă foarte bună şi la Voluntari, e un antrenor bun şi merită să fie acolo” 

Afla mai multe despre: cătălin ţîră 

viewscnt
Articole similare