Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Un Crăciun alături de Cosmin Olăroiu. Amintirile din copilărie, mâncarea preferată şi dorinţele de sărbători ale antrenorului român

EXCLUSIV | Un Crăciun alături de Cosmin Olăroiu. Amintirile din copilărie, mâncarea preferată şi dorinţele de sărbători ale antrenorului român

Fotbal

Comentarii

În familia Olăroiu, Crăciunul are o însemnătate specială. Antrenorul român îndeplineşte rolul de ajutor al Moşului pentru cei dragi şi nu face niciodată vreun compromis, aşa cum a dezvăluit într-un interviu exclusiv acordat pentru Telekom Sport.

- Urmează să vină finii la colindat?
- Da, bănuiesc că da, vor venii copiii, vor veni şi colindători, cum se obişnuieşte la noi de Crăciun. 

- Ce îţi aduci aminte din anii copilăriei? Mergeaţi la colindat, ce primeaţi?

- Primeam de toate. Bani, dar nu plăteam taxe. Portocale era o minune dacă primeam, covrigi, dulciuri.... Era fascinant să mergem cu colindatul. Sărbătorile de iarnă sunt atât de puternic întipărite în mintea noastră... Era un moment de bucurie, pentru că în perioada aia nu aveam mai nimic, iar la sfârşit de an, părinţii făceau eforturi să pună pe masă tot ce e mai bun. Şi de asta pentru noi era un prilej de mare bucurie. Aveam dulciuri, aveam brad, aveam cadouri, ceea ce nu se întâmpla în fiecare zi a anului. Acum se poate întâmpla să fie Crăciunul în fiecare zi pentru tinerii de astăzi.

- Lumea te percepe acum ca un antrenor care câştigă milioane de euro, un om generos, dar copilăria cum a fost?
- A fost grea. Nu ştiu câţi oameni din România au avut o copilărie uşoară. Însă viaţa ne-a călăuzit pe un drum care ne-a adus unde suntem şi nu trebuie să uităm niciodată de unde am plecat.

- Dar sărbătorile erau mereu sărbători...
- Bineînţeles, era un prilej de mare bucurie pentru noi, copiii. 

- Şi acum e rândul tău să fii Moş Crăciun pentru ceilalţi.
- Arăt a Moş Crăciun, din păcate. Încerc să îi bucur în general pe oamenii de lângă mine. Toată viaţa, targetul meu a fost ca ei niciodată să nu simtă ce am simţit eu.

- Văd că preferaţii tăi sunt copiii.
- Întotdeauna. Sunt o bucurie. Îmi place să stau cu ei, să le fac bucurii, să ne jucăm împreună. Bine, nici eu nu am minte mai multă ca ei, aşa că...

- Mai joci şi fotbal în vacanţă?
- Da, am jucat cu foştii colegi. O să mai joc şi după Crăciun.

- Cât durează vacanţa?
- Până pe 7. Atunci începem pregătirea.

- Care e mâncarea preferată?
- Orice, nu îmi permit să spun că am mâncăruri mai puţin preferate decât altele. Orice mănânc, nu am o problemă cu asta.

- Ce cadouri aştepţi?
- Nu îmi place să primesc cadouri, nu sunt obişnuit să primesc cadouri. Mie îmi place să fac cadouri.

- De filme mai ai timp?
- Mai puţin. Când sunt în China, mai găsesc timp, dar când sunt acasă, îmi împart timpul cu familia şi cu prietenii.

- Campionatul preferat?
- Anglia, cum e pentru toată lumea campionatul preferat. La orice campionat, primul lucru la care trebuie să te uiţi e valoarea străinilor. Un campionat puternic este un campionat care are străini foarte buni şi la preţuri foarte mari. Cred eu că asta dă valoare unui campionat. Iar englezii au un stil de a produce fotbal, prin stadioanele pe care le au, cu modul de a lăsa jocul liber, mai puţin tacticizat, totul angajament şi atunci există spectacol.

- Trei dorinţe de Crăciun.
- Cred că e de ajuns o singură dorinţă pentru mine, pentru că am trecut prin multe în ultimii ani şi cel mai important lucru cred că este sănătatea. Şi dacă terminăm anul sănătoşi, ceea ce le doresc tutror românilor, e deja extraordinar. Atât ne dorim, nimic mai mult, să fim sănătoşi. Şi eu, şi cei apropiaţi, şi dumneavoastră şi toţi românii, să avem sărbători fericite, un an nou plin de sănătate în primul rând şi multe bucurii.

Afla mai multe despre: olaroiucraciun 

viewscnt
Articole similare