Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Un fond de investiţii spaniol a făcut o ofertă clară pentru Dinamo. Un nume foarte greu din Spania este în spatele proiectului

EXCLUSIV | Un fond de investiţii spaniol a făcut o ofertă clară pentru Dinamo. Un nume foarte greu din Spania este în spatele proiectuluigalerie foto

Superliga

Comentarii

Un fond de investiţii din Spania a făcut o ofertă concretă pentru cumpărarea lui Dinamo şi a oferit inclusiv garanţii pentru achitarea datoriilor de aproximativ patru milioane de euro. Surse Telekom Sport susţin că oferta a fost trimisă miercurea trecută, după ce avocaţii fondului de investiţii au analizat timp de două săptămâni documentele clubului Dinamo.

Ionuţ Negoiţă a anunţat public, de mai multă vreme, că vrea să vândă clubul Dinamo, însă până acum nu s-a întâmplat nimic concret. Omul de afaceri a scăzut inclusiv din pretenţiile financiare şi a declarat că cedează echipa cu un leu, dar viitorul investitor trebuie să achite datoriile de aproximativ patru milioane de euro. În ultimele zile, Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo - din care face parte şi Cornel Dinu şi PCH s-au arătat interesate să preia clubul şi au înaintat o ofertă, însă până acum au fost doar discuţii.

Un fond de investiţii din Spania vrea să cumpere Dinamo. L-au propus pe Ioan Andone preşedinte

Marea surpriză a avut însă loc miercurea trecută. Atunci, pe biroul lui Ionuţ Negoiţă a ajuns o ofertă cât se poate de clară, foarte serioasă, din partea unui fond de investiţii din Spania. Printre altele, afaceriştii spanioli şi-au luat angajamentul şi au oferit garanţii că vor plăti datoriile de patru milioane de euro şi că vor readuce echipa în fruntea fotbalului românesc. Fondul de investiţii este reprezentat de Herminio Menendez, un personaj foarte important în fotbalul spaniol.
 
Interesant este că investitorii spanioli şi-au făcut planul de la cap la coadă, detaliat, semn că propunerea este cât se poate de serioasă. În cazul în care tranzacţia se va realiza, aceştia îl vor propune preşedinte pe Ioan Andone, una dintre legendele lui Dinamo.

Cine este Herminio Menendez, reprezentantul fondului de investiţii care vrea să cumpere Dinamo

Herminio Menendez este acţionar şi reprezentantul fondului de investiţii, însă şi un nume foarte cunoscut în sportul spaniol. Fost canotor, omul de afaceri în vârstă de 66 de ani a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice Montreal 1976 - barca de 4 rame, Moscova 1980 - barca de două rame şi bronz la aceeaşi ediţie, în barca de două rame.
 
Şi-a încheiat cariera după Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, a intrat în Comitetul Olimpic Spaniol şi a deţinut ulterior funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Spaniole de Canotaj. De asemenea, a făcut parte din Comisia pentru Sport, unde a participat la elaborarea unei legi a sportului, în 1989.
 
În ianuarie 1994 a schimbat domeniul şi a mers către fotbal. A fost numit director general la Sporting Gijon, unde proiectul său a dus la rezultate peste aşteptări.
 
Rezultatele bune i-au adus o ofertă de la FC Sevilla, pentru funcţia de director general, în decembrie 1996, care atunci se afla într-o situaţie financiare foarte delicată. Herminio Menendez a pus la cale un plan de redresare, a reuşit să echilibreze situaţia financiară şi a transformat clubul într-o echipă care avea să devină o forţă a Spaniei. De asemenea, Herminio Menendez este cel care l-a crescut pe Monchi - unul dintre cei mai apreciaţi manageri de fotbal. De altfel, i-a şi lăsat lui Monchi funcţia pe care o avea la FC Sevilla. 
După ce s-a retras de la FC Sevilla, Herminio Menendez a devenit agent de jucători şi a început o colaborare cu Juan Figer - cel mai puternic impresar din fotbalul din America de Sud. Printre transferurile pe care cei doi le-au reuşit au fost Roberto Carlos la Real Madrid, Julio Baptista la Sevilla - apoi la Real Madrid şi la AS Roma - Dani Alves, Adriano, Renato şi Luis Fabian - toţi la FC Sevilla, Luis Filipe - la Real Madrid şi apoi la Atletico, Fabio Aurelio - la Valencia, Robinho - la Real Madrid, Luxemburgo - antrenor la Real Madrid sau Ze Roberto - la Real Madrid. 

Fondul de investiţii care vrea să o cumpere pe Dinamo vrea să aducă în staff oameni care au lucrat la Real Madrid

Fondul reprezentat de Herminio Menendez a pregătit tot planul pentru preluarea lui Dinamo. Pentru postul de preşedinte al clubului va fi propus Ioan Andone, însă au gândit şi un staff tehnic care să o readucă pe Dinamo în frunte. Din informaţiile Telekom Sport, din viitorul staff ar urma să facă parte inclusiv oameni care au lucrat ani buni la Real Madrid, dar şi la alte echipe din Primera. Scopul investitorilor este să facă din Dinamo o echipă care să se bată la titlu şi care să facă performanţe în cupele europene, performanţe care ar asigura şi venituri importante.
 
Interesant este că Ionuţ Negoiţă a vorbit deschis despre propunerile pe care le-a primit de la suporteri, însă n-a scăpat nicio vorbă despre oferta care a fost făcută de acest fond de investiţii din Spania. 
 

 

Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare