Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Un fost internaţional român îi indică pe Contra şi Petrescu drept vinovaţi pentru rezultatele echipei naţionale. "Nu trebuie să se sacrifice Rădoi"

EXCLUSIV | Un fost internaţional român îi indică pe Contra şi Petrescu drept vinovaţi pentru rezultatele echipei naţionale. "Nu trebuie să se sacrifice Rădoi"

Fotbal

Comentarii

Fostul internaţional român, Dănuţ Lupu, este de părere că vinovaţi pentru cum arată naţionala de seniori a României sunt şi antrenorii români care, aşa cum au demonstrat în ultimii ani, sunt tentaţi să apeleze mai des la jucătorii străini decât la cei români.

Dănuţ Lupu a nominalizat doi antrenori români care, după părerea lui, se fac vinovaţi de umilinţele pe care le-a trăit naţionala României în ultimele partide oficiale. Fostul jucător de la Rapid şi Dinamo i-a pus în capul listei pe antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, dar şi pe cel al lui DInamo, Cosmin Contra. Tendinţa celor doi antrenori este, fără discuţie, îndreptată spre jucătorii străini din cauza obiectivelor pe termen scurt ce le-au fost impuse.

"Vedeţi, aici este un subiect mai delicat pentru că principalii vinovaţi pentru ceea ce se întâmplă echipa naţională este Contra, este Dan Petrescu. Sunt antrenorii români. Atâta timp cât ei acceptă şi aduc jucători străini, iar pe români nu îi promovează, nu putem să facem nici o echipă naţională. Atâta timp cât jucătorul român nu joacă, la naţională nu joacă străini. Poate dacă se va da o lege să joace străini la naţională. Camora. Adoptat da. Nu cred. Eu spun că la naţională vom aveam probleme încă 10 ani atâta timp cât nu vom înţelege că trebuie să promovăm jucătorii români. Eu am mare încredere în Rădoi, dar nu poţi să faci din mălai cozonac.

(Despre tinerii de la U21)

Da, dar ce rezultate am avut? Am jucat cu nişte echipe care au venit cu rezervele. Trebuie să recunoaştem asta,. Franţa a venit cu cine a venit, Anglia nu a venit toţi jucătorii cu care puteau să vină, noi ne-am dus cu cei mai buni. Pe când ceilalţi erau în vacanţă şi noi cu ăştia buni ne-am dus şi am jucat. Nu trebuie să se sacrifice Rădoi. Noi ca suporteri trebuie să înţelegem că oricine vine la echipa naţionlă îi va fi foarte greu. Nu că e de vină Rădoi sau Contra. Ca selecţioner al României eu spun că e o sarcină imposibilă. Până nu vom înţelege toţi, şi Federaţia, şi cluburile să dăm întâietate fotbaliştilor români. Să încercăm să îi creştem. Atâta tmp cât nu îi vom creşte şi vom aduce jucători străini, prima echipă care suferă va fi echipa naţională", a declarat Dănuţ Lupu, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Dănuţ Lupu este considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători români din ultimii 30 de ani, dar care nu şi-a atins niciodată potenţialul imens avut. Gălăţeanul a evoluat pentru Dinamo Bucureşti, Panathinaikos, Korinthis, OFI Creta, Rapid Bucureşti, Brescia şi Tzafririm Holon. Pentru naţionala României, Lupu a bifat 14 meciuri, fără să marcheze vreun gol.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare