Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV Un fotbalist al naţionalei, testat de două ori pentru coronavirus: ”Totul e în regulă!”

EXCLUSIV Un fotbalist al naţionalei, testat de două ori pentru coronavirus: ”Totul e în regulă!”

Echipa națională

Comentarii

Cosmin Moţi a vorbit pentru Telekom Sport despre situaţia pe care o traversează în Bulgaria, în plină pandemie de coronavirus.

Internaţionalul român dă asigurări că totul este bine, dar recunoaşte că i-ar fi plăcut să revină pentru câteva zile în ţară: ”Am dori să ne întoarcem în ţară, dar dacă nu poţi...asta e. Singura problemă este închisul graniţelor. Pentru că nu ştii cum e, dacă se închid sau nu. Noi eram pregătiţi de meci, dar au trecut vineri noaptea de la 7 cazuri de coronavirus la 30. Astăzi am avut un antrenament dimineaţa. Mister ne-a dat liber până pe 23, dar avem un program individual, fiecare jucător. Câte trei antrenamente în perioada asta. Recomandarea de club este să nu plecăm, pentru că există riscul la întoarcere să te bage în carantină” a mărturisit Cosmin Moţi, în direct la Telekom Sport.

Cosmin Moţi testat de două ori pentru coronavirus.„Rezultatele au fost negative”

”Nimeni nu vrea să plece in alte tari. La noi în oraş este linişte, pentru că la noi în oraş nu a fost niciun caz. Supermarketurile sunt ok” a mai completat internaţionalul român.

Moţi a explicat în cadrul emisiunii Sport Center că a fost testat atât el, cât şi coechipierii săi, de două ori după revenirea de la Milano, acolo unde Ludogorets a jucat împotriva celor de la Internazionale Milano: ”Am fost testaţi după ce am venit de la Milano. Am mers direct de la aerorport la baza naţionalei. Acolo ni s-a făcut un test, şi toate rezultatele au fost negative. Am mai fost testaţi o dată luni dimineaţă şi rezultatele au fost de asemenea negative. Până atunci nu am avut voie să ieşim din bază” a mai spus fundaşul echipei naţionale.

Gândurile sale de panică se îndreaptă mai mult spre familia sa decât spre situaţia lui şi a coechipierilor săi: ”Nu e panică, motive de îngrijorare sunt. Mai ales că avem părinţi, bunici, copii mici. De-asta încercăm să evităm să ieşim, sau mai exact, evităm locurile aglomerate. Ieri s-a luat decizia să se întrerupă, dar nu s-a vorbim nimic concret. 30 de zile minim fără nicio activitate în campionat. Nu s-a stabilit dacă se va relua în 13 aprilie sau se prelungeşte toată această situaţie” a încheiat Moţi, intervenţia de la Telekom Sport.

Barajul Islanda - România, aproape de a fi amânat

FIFA a anunţat că, în contextul pandemiei de coronavirus, cluburile nu vor mai fi obligate să lase jucătorii la echipele naţionale pentru meciurile din martie şi aprilie. În plus, forul a recomandat amânarea partidelor internaţionale.

“Având în vedere situaţia actuală cu privire la coronavirus, Biroul Consiliului FIFA a decis că regulile generale care în mod normal oblige cluburile să îi pună pe jucători la dispoziţia echipelor naţionale nu vor fi aplicate la meciurile din martie/aprilie”, se arată pe site-ul FIFA.

Forul menţionează că în întreaga lume situaţia legată de coronavirus evoluează rapid şi că există interdicţii de călătorie impuse de autorităţi din unele ţări.

“FIFA înţelege că disputarea meciurilor în actualele circumstanţe ar reprezenta nu doar un potenţial risc pentru sănătatea jucătorilor (şi a publicului), dar probabil ar compromite şi integritatea sportivă a acestor meciuri, pentru că unele echipe ar putea fi private de cele mai bune formule posibile, în timp ce altele nu ar fi.

Pentru a evita orice risc care nu este necesar şi situaţii de potenţială nedreptate, recomandăm ca toate meciurile internaţionale programate în martie şi aprilie să fie amânate până când se vor putea disputa într-un mediu sigur atât pentru jucători cât şi pentru public. Decizia rămâne la latitudinea organizatorilor competiţiilor respective sau federaţiilor în cazul meciurilor amicale”, adaugă FIFA.

Forul va analiza, discutând cu toate părţile implicate, posibilităţile de reprogramare a oricărui meci amânat şi este încrezător că se vor găsi soluţiile potrivite.

viewscnt
Articole similare
Ianis Hagi, indragostit pana peste cap de o tanara din Constanta