Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Un INTERVIU SPECIAL cu Gabriela Perianu. Cum se împacă handbalul cu fotografia, lecţiile de pian şi dansul: ”Când m-am accidentat, am început să mă descopăr cu adevărat”

EXCLUSIV Un INTERVIU SPECIAL cu Gabriela Perianu. Cum se împacă handbalul cu fotografia, lecţiile de pian şi dansul: ”Când m-am accidentat, am început să mă descopăr cu adevărat”galerie foto

Handbal

Comentarii

Gabriela Perianu s-a destăinuit pentru www.telekomsport.ro într-un interviu special acordat colegei noastre, Geanina Iacob.

Dintotdeauna am văzut sportul ca fiind parte din artă. Indiferent că joci tenis, fotbal, handbal, ridici greutăţi sau alergi, iţi expui corpul unor transformări, unele chiar majore. Să îţi împingi limitele, să te autodepăşeşti constant nu doar cu mintea, ci şi cu propriul corp e artă.

Haideţi să ne uităm şi invers, apropo de vorbele auzite despre sportivi de-a lungul vremii: ”sportivii sunt niste proşti, pentru că nu au avut timp de carte”.

Dar ca să îţi ajuti corpul să facă performanţă ai nevoie şi de minte. Pentru că mintea este cea care îşi stabileste ”target-uri”, iar apoi este urmată de corp în indeplinirea lor. Să ”ştii carte” te face un om deştept, dar nu inteligent. Pentru a face performanţă ai nevoie de inteligenţă şi mai ales emoţională. Un astfel de exemplu este dat de Simona Halep. Cât a aşteptat să câştige un Grand Slam? Chiar ea a recunoscut că maturizarea emoţională a fost cireaşa de pe tort, pe lângă munca extraordinară depusă. Pentru că tot vorbim de constănţeni, de exemplu Gheorghe Hagi nu vi se pare că a făcut artă pe terenul de fotbal?

Dar mai sunt unii sportivi care îşi descoperă latura artistică, nu doar prin sport. Pentru că merg mai departe. Când începi să simţi gustul creativităţii, nu te mai poţi întoarce înapoi. Îl descoperi, în acest caz, prin sport şi apoi te laşi ghidat. De exemplu, fotbalistul Victoraş Astafei, scrie şi recită poezii, antrenorul de fotbal, Cristi Pustai la fel. Eric Bicfalvi care a jucat pentru Steaua pictează icoane şi tablouri.

Iar de curând la echipa de handbal feminin, CSM Bucureşti începând cu antrenorul, Adi Vasile, care ia lecţii de chitară şi celelalte fete au pasiuni artistice care mai de care. De exemplu, pivotul, Crina Pintea face singură lenjerii de pat la maşina de cusut, portarul Denisa Dedu a descoperit mai nou că are talent la pictură şi gătit, iar interul Gabriela Perianu este pasionată de fotografie şi ia lecţii de pian şi de dans. Astăzi vă propun să vă conectaţi cu omul Gabriela Perianu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport.


”Când m-am accidentat, am început să mă descopăr cu adevărat!”



Gabi, cum ai descoperit că îţi place fotografia?
De mic copil am avut o atenţie aparte îndreptată spre fotografie, de fiecare data când mergeam in vizita pe la cei apropiaţi ceream poze, fotografii vechi şi stăteam ore în şir şi le răsfoiam. Apoi am realizat că cea mai sigură sursă de a păstra o amintire  este prin fotografie şi pe parcursul anilor am exploatat tot mai mult aparatele şi obiectivele foto.

Tu ai început înainte de pauza pricinuită de Coronavirus să îţi lărgeşti orizonturile. Cum s-a întâmplat asta?
S-a întâmplat fix după accidentarea mea de ligamente încrucişate când după operaţie m-am lovit de super mult timp de mine. A fost momentul când creativitatea a ieşit la suprafaţă, când am început să mă descopăr pe mine şi să-mi dezvolt pasiunile.


Handbal, fotografie, lecţii de pian şi de dans. Cum se împacă?
Handbalul în momentul de faţă este prioritar. Pentru fotografie încerc să-mi fac timp cât de mult pot iar pianul îl las doar pentru timpul liber.

Vezi AICI o galerie foto cu câteva dintre pozele realizate de Gabi

De când ai descoperit că ai şi alte pasiuni, cum ţi s-a schimbat viaţa? De obicei, sportivii se vaită ori că nu au prea mult timp, ori că au mult timp la dispoziţie.
De când mi-am descoperit noile pasiuni viaţa mea s-a schimbat în bine, cred:)). Sunt ca o sursă de energie de unde mă hrănesc după antrenamente sau meciuri ce mă epuizează psihic sau fizic. Cred că atunci când ai pasiuni ce îţi provoacă stare de bine şi de linişte, timpul nu poate fi o piedică.

Cum îţi petreci această perioadă? Handbal nu mai e, momentan. Ce a rămas?
O mare parte din timp mi-l îndrept spre lectură, am o mulţime de cărţi pe care le doream să le citesc şi acum e fascinant că am atâta timp pentru ele. Imi place să-mi antrenez mintea şi răbdarea prin puzzle-uri, scriu tot ce-mi trece prin minte sau tot ce îmi atrage atenţia prin cărţi, articole, reviste, filme. Şi bineînţeles nu am renunţat la fotografie nici acum, lucrez la un album foto direct de pe canapea, am aici toată aparatura potrivită pentru realizarea lui.

Iţi place Bucureştiul? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce?
Bucureştiul are şi părţi bune şi mai puţin bune. Îmi displace pentru că eu sunt o iubitoare a naturii iar Bucureştiul nu îmi oferă prilejul de a respira aer curat fiind un oraş foarte poluat şi agitat. Dar îmi place nespus de mult pentru arta şi cultura lui, pentru clădirile istorice cu o vechime impresionantă şi pentru şansa de a învaţă lucruri noi in fiecare zi.

Care este locul preferat din România? Dar din lume?
Locul meu preferat din România este Sarmizegetusa Regia cunoscută ca:  “Capitala dacilor” situată  in Munţii Orăştiei. Din lume încă nu am un loc preferat, dar o să văd raspund peste 10 ani la această întrebare după ce o să mă plimb peste tot :))

Care este fotografia de care esti cea mai mândră?
Sunt mândră de toate fotografiile mele, ca sunt bune ca sunt mai puţin bune, tot ale mele sunt.

Faci şi cursuri de fotografie?
Da, am început ceva curs dar n-am putut sa merg la toate lecţiile pentru ca  orele de antrenament au coincis cu cursurile. Sabin, fotograful echipei noastre m-a mai învăţat  din tainele fotografiei iar acum recent, un prieten drag mie mi-a trimis pe mail un curs interesant despre arta fotografica. Am sursă de inspiratie şi timp destul perioada asta pentru a acumula mai multe informaţii despre fotografie .

Ştiu că ai şi o pisică. Ce relaţie aveti? Ce te invaţă pisica ta?
Luna, numele ei este Luna (foto jos). Din prima săptămâna s-a format o conexiune între noi, a început rapid să-mi preia stările. Mă ajuta mult, iubirea ei necondiţionată ma face să uit de toate durerile atunci când ajung acasă. Are rolul şi scopul ei in viaţa mea.

Ce mesaj ai pentru oameni în perioada asta ? Dar şi pentru cei care abia aşteaptă să vă vadă pe teren?
Mesajul meu este scurt şi la obiect “staţi acasă” acum, şi ne vom revedea mai rapid pe teren.

Interviu şi text: Geanina Iacob
 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gabriela perianu 

viewscnt
Articole similare