Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Un străin, "în cărţi" pentru naţională: "Eu vreau sincer". Când îşi poate lua cetăţenia şi ce concurenţă ar avea pe post

EXCLUSIV | Un străin, "în cărţi" pentru naţională: "Eu vreau sincer". Când îşi poate lua cetăţenia şi ce concurenţă ar avea pe post

Superliga

Comentarii

Cosmin Contra ar putea avea foarte curând încă un jucător străin care ar dori să joace pentru echipa naţională. Vine din play-off şi i-ar putea da mari bătăi de cap lui Contra în viitor.

Filip Mrzjlak, în vârstă de 26 de ani, este legitimat la Astra Giurgiu şi a declarat, în exclusivitate pentru Telekom Sport, că doreşte să obţină cetăţenia română. Născut la Zagreb, în Croaţia, el joacă în România din 2015, iniţial la Pandurii Târgu Jiu, iar apoi a fost cumpărat de giurgiuveni. 

"Eu vreau sincer, dar mai am timp, mai trebuie să stau câţiva ani. Nu ştiu cum e regula", a spus Mrzljak, în legătură cu cetăţenia. După cinci ani petrecuţi în România îşi poate lua croatul cetăţenia română. În acelaşi caz este şi atacantul lui FCSB, Harlem Gnohere, care a ajuns în acelaşi an în Liga 1. În schimb, Mario Camora, căpitanul lui CFR Cluj, a aplicat deja pentru cetăţenie şi ar putea fi o soluţie pentru flancul stânga al defensivei naţionalei. 

Concurenţa ar fi crâncenă pentru mijlocaşul defensiv al celor de la Astra. Pe acelaşi post, la naţională au fost convocaţi pentru următoarea acţiune, meciurile cu Norvegia şi Malta, Tudor Băluţă şi Paul Anton, dar totodată este şi postul pe care în mod normal ar evolua Mihai Pintilii, dacă nu ar avea probleme de ordin medical. 

Întrebat de reporterul Telekom Sport dacă are momente în care se simte român, Mrzljak a răspuns fără ezitare: "Am multe momente, chiar foarte multe".

Afla mai multe despre: filip mrzljakastracetatenie 

viewscnt
Articole similare