Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Unul dintre cei mai interesanţi tineri antrenori din Liga 1, Ilie Poenaru mărturiseşte: ”Nu e haos dacă retrogradăm, dar cred enorm în jucătorii mei”

EXCLUSIV Unul dintre cei mai interesanţi tineri antrenori din Liga 1, Ilie Poenaru mărturiseşte: ”Nu e haos dacă retrogradăm, dar cred enorm în jucătorii mei”
Comentarii

Antrenorul Academicii Clinceni, Ilie Poenaru a vorbit în exclusivitate cu Telekom Sport despre aventura formaţiei sale în Liga 1 şi şansele de a evita retrogradarea la finalul sezonului.

Ilie Poenaru, unul dintre cei mai interesanţi tineri tehnicieni din Liga 1 pare un antrenor perfect realist. Omul pe care inclusiv Gigi Becali l-a dorit pe banca FCSB-ului mărturiseşte că atât el, cât şi elevii săi vor face tot posibilul să evite retrogradarea la finalul stagiunii curente. Academica este nou promovată în prima ligă: ”Eu le-am spus de la începutul campionatului că eu cred foarte mult în ei şi în potenţialul lor, ei doar trebuie să îşi dorească foarte mult. Noi de pierdut mare lucru nu avem. Că nu suntem nu ştiu ce echipă de tradiţie care dacă retrogradează e haos. Suntem o echipă mică, am promovat pe merit, dacă Doamne fereşte te întorci în Liga a 2-a, până la urmă asta e. Nu te poţi bate cu granzii. Noi ne vom juca şansa, jucăm cu 3 echipe care îşi doresc să fie în play off, chiar şi Botoşani nu a renunţat, Astra deja vrea să se ducă la campionat, noi trebuie să adunăm punct cu punct” a mărturisit Ilie Poenaru, pentru Telekom Sport.

Meciul de la Sf. Gheorghe este unul pe care Poenaru şi băieţii săi îl tratează cu maximă responsabilitate şi seriozitate. Conştient de calitatea adversarului, Poenaru vorbeşte despre schimbarea în bine pe care a adus-o Leo Grozavu la Sepsi, dar şi despre excelenta organizare a formaţiei covăsnene: ”Avem o deplasare foarte grea, întâlnim una dintre cele mai organizate defensiv echipe, de când a venit Leo Grozavu jocul lor s-a schimbat total, sunt mult mai bine organizaţi, mult mai agresivi. Fac meciuri foarte bune acasă, şi jocul cu Craiova practic l-au dominat în multe momente, sunt un grup foarte bun. Şi noi venim după nişte jocuri foarte bune, cu rezultate foarte bune, avem încredere şi mergem să ne jucăm şansa. Am pierdut două puncte acasă cu Sibiul şi trebuie să mergem la Sepsi să le recuperăm” a mai spus Poenaru.

Una dintre echipele care nu se ascund după adversar şi caută să joace un fotbal cât mai spectaculos şi modern, Academica a lăsat o impresie plăcută încă de la începutul acestei stagiuni. Ilie Poenaru, omul din spatele succesului Academicii speră că terenul de joc de la Sf Gheorghe va fi unul bun pentru un fotbal ofensiv şi cât mai vertical: ”Sepsi în afara faptului că sunt bine organizaţi, sunt mult mai agresivi şi fac un pressing avansat. Sepsi nu o să se apere cu noi, e clar că joacă acasă, e clar că vor veni peste noi, se vor deschide iar noi trebuie să profităm de acele momente. Nu ştim la momentul respectiv cum este vremea acolo. Vedem că şi aici a fulguit puţin, din ce am aflat se pare că a cam nins pe la munte, dar ştiu că au o suprafaţă foarte bună, au încălzire. Dacă terenul va fi foarte bun, ne avantajează, dacă va fi foarte greu, probabil că dezavantajează ambele echipe.Să nu uităm că Sepsi şi-a declarat intenţia de a juca în play off în acest an şi sunt la egalitate cu noi. Putem spera şi noi. Dacă nu am fi făcut paşi greşiţi cu etape în urmă, puteam să spunem şi noi că încercăm să ne batem pentru play off. Este foarte greu în momentul acesta dar nu este imposibil. Posibil este orice” a mai declarat Ilie Peonaru pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: ilie poenaruacademica clinceni 

viewscnt
Articole similare