Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | UTA Arad ar putea fi retrogradată. Lovitură de teatru în Liga 1. Astra ar putea rămâne în prima divizie

EXCLUSIV | UTA Arad ar putea fi retrogradată. Lovitură de teatru în Liga 1. Astra ar putea rămâne în prima divizie

Liga 1

Comentarii

Radu Vişan, secretarul general al FRF, a sesizat Comisia de Disciplină în cazul în care doi oficiali de la UTA Arad au fost trimişi în judecată după ce au încercat să motiveze financiar adversarii unei rivale la promovare. În cazul în care UTA va fi găsită vinovată, riscă retrogradarea şi Astra ar rămâne astfel în Liga 1.

Fotbalul românesc ar putea fi zguduit de un nou scandal. UTA Arad urmează să fie anchetată de Comisia de Disciplină a FRF după ce, în 2017, doi reprezentanţi ai clubului au încercat să premieze adversarele unei rivale la promovare. Tot în acest caz a fost trimis în judecată şi un arbitru, în dosarul ”botezat” Valiza 2.

Dacă echipa din Arad va fi găsită vinovată, riscă retrogradarea. Surse Telekom Sport ne-au declarat că Radu Vişan, secretarul general al FRF, a depus o sesizare la Comisia de Disciplină şi membrii acestui organism urmează să ancheteze cazul şi dacă UTA Arad se face vinovată sau nu de corupţie.

UTA Arad, clubul din Liga 1 care riscă retrogradarea pentru corupţie

DNA a anunţat pe 21 mai 2021 că Claudiu Drăgan şi Decebal Grădinaru au fost trimişi în judecată pentru mai multe infracţiuni de dare de mită. În 2017, în calitate de reprezentanţi ai celor de la UTA Arad, cei doi le-ar fi promis printr-un intermediar 70.000 de lei jucătorilor de la Foresta Suceva, pentru a o încurca pe Sepsi Sfântu Gheorghe, adversara la promovarea în Liga 1.

Tot în aceeşi perioadă, Claudiu Drăgan şi Decebal Grădinaru ar fi promis tot printr-un intermediar suma de 40.000 de lei celor de la Dacia Unirea Brăila, cu acelaşi scop, să o încurce pe Sepsi, echipă cu care UTA Arad era în luptă directă pentru promovare.

De asemenea, cu acelaşi obiectiv, cei doi i-ar fi plătit suma de 135.000 de lei unui arbitru, care acum deţine calitatea de martor în acest dosar.

Acum, aşa cum cere procedura, secretarul general al FRF a trimis o sesizare la Comisia de Disciplină, prin care cere anchetarea cazului în care UTA ar putea fi acuzată de corupţie. O decizie ar trebui să se ia în maximum o lună şi cea mai dură măsură pentru UTA Arad ar fi retrogradarea, caz în care Astra ar rămâne în Liga 1.

În funcţie de ce decizie vor lua membrii Comisiei de Disciplină, cazul lui UTA Arad va ajunge sau nu la TAS, care însă va judeca în funcţie de precedentul ”Mită pentru arbitri”, de la FC Argeş.

Pe de altă parte, UTA Arad a încercat să demonstreze că Claudiu Drăgan şi Decebal Grădinaru au acţionat în nume propriu, nu în calitate de reprezentanţii ai clubului.

Cazul Penescu, motiv de îngrijorare pentru cei de la UTA Arad

În cazul în care cei de la UTA Arad vor fi găsiţi vinovaţi pentru corpuţie, clubul ar putea avea aceeşi soarta ca FC Argeş, în 2009. Atunci, clubul din Piteşti a fost retrogradat în Liga 2, printr-o decizie a Comisiei de Disciplină, după ce procurorii au arătat că patronul echipei, Cornel Penescu, a dat mită mai multe arbitri.

În celebrul caz ”Mită pentrua arbitri”, procurorii DNA au demonstrat că omul de afaceri din Piteşti a plătit mai multe arbitri sume cuprinse între 5.000 şi 15.000 de dolari, pentru a-i favoriza echipa. Cornel Penescu a fost atunci condamnat la închisoare şi FC Argeş a fost retrogradată în Liga 2.

viewscnt
Articole similare
Poze demențiale cu Simona Halep în croazieră în luna de miere