Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | UTA merge să-şi caute dreptatea la TAS: "Nu ne deranja dacă se întâmpla asta, dar fără înjumătăţirea punctelor!"

EXCLUSIV | UTA merge să-şi caute dreptatea la TAS: "Nu ne deranja dacă se întâmpla asta, dar fără înjumătăţirea punctelor!"

UTA

Comentarii

UTA merge să-şi caute dreptatea la TAS, după ce FRF şi cluburile din Liga 2 au votat pentru înjumătăţirea punctelor pentru finalul de campionat. Arădenii au pierdut jumătate din avantajul câştigat pe teren, iar Claudiu Drgăna, directorul sportiv al echipei, a vorbit la Telekom Sport despre decizia de a merge la Tribunalul de la Laussane.

În birourile formaţiei antrenate de Laszlo Balint s-a pregătit deja dosarul care va ajunge pe masa TAS, iar Claudiu Drăgan susţine că o decizie a forului elveţian ar putea veni chiar şi înainte de a se termina campionatul din Liga 2. UTA acuză faptul că i-au fost luate jumătate din punctele câştigate pe teren.

"Avem 21 de zile la dispoziţie. Cu siguranţă vom merge să ne căutăm dreptatea la TAS, dosarul nostru este pregătit şi nu se pune problema să nu facem acest lucru. Considerăm că ni s-a făcut o nedreptate şi este dreptul nostru să vedem dacă avem dreptate sau nu. (n.r. - Şi dacă promovaţi la pas oricum?) Nu cred că are importanţă acest aspect. Considerăm că am fost cea mai nedreptăţită echipă dintre toate. Trebuie să ţineţi cont că, la momentul respectiv, noi aveam 11 puncte, iar celelalte echipe erau distanţate la un punct sau două între ele. Şi distanţa a rămas aceeaşi. Doar noi am fost cei care am pierdut şase puncte.
 
Înjumătăţirea punctelor, acest aspect nu ni s-a părut corect. Vă spun sincer că nu ne deranja dacă jucam acest playoff tur-retur, zece meciuri, dar fără înjumătăţirea punctelor. Nu era o problemă să jucăm tur-retur cele mai bune echipe, care e mai bun să câştige, dar nu cu înjumătăţire de puncte, puncte care au fost obţinute pe teren de jucători, de antrenori, de noi, care am făcut sacrificii.
 
(n.r. - Care sunt paşii? Întâi vă adresaţi comisiilor interne, apoi la TAS?) Vedem. Sunt discuţii cu avocaţii noştri. Normal ar fi aşa, cu comisiile interne. Dar, ţinând cont că e un caz special.... Nu ştiu, vedem ce ne spun şi avocaţii. Noi sperăm să ne judecăm în regim de urgenţă, să clarificăm cât mai repede acest aspect.
 
(n.r. - E posibil să se ia o hotărâre până să se ia campionatul?) Da. Şi la TAS sunt anumite reguli. În momentul când ceri să se judece o cauză excepţional, se întâmplă mai repede"
, a declarat Claudiu Drăgan, directorul sportiv al UTA-ei, în direct la Telekom Sport.

Un nou format în Liga 2

Federaţia Română de Fotbal şi cluburile din Liga 2 au decis împreună schimbarea formatului competiţiei pentru finalul sezonului. Se va juca în sistem play-off şi cu meciuri într-o singură mansă. UTA e cea mai afectată de decizia luată. La fel ca în Liga 1, punctele se vor înjumătăţi. Arădenii aveau zece puncte avans, iar acum au rămas doar cu cinci.

Clasamentul primelor şase echipe, după înjumătăţirea punctelor:

1. UTA Arad - 25 de puncte
2. CS Mioveni - 20 de puncte
3. Turris - 20 de puncte
4. FC Argeş - 19 puncte
5. Petrolul - 19 puncte
6. Rapid - 19 puncte

CS Mioveni, Turris şi Rapid au beneficiat de rotunjirea punctelor.

Afla mai multe despre: utaclaudiu dragantasdosarliga 2 

viewscnt
Articole similare