Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Vasile Miriuţă, izolat la domiciliu la Budapesta: ”Lumea stă în casă, dar e liniştită” Ce spune despre reluarea Ligii 1 şi care e situaţia la Hermannstadt

EXCLUSIV Vasile Miriuţă, izolat la domiciliu la Budapesta: ”Lumea stă în casă, dar e liniştită” Ce spune despre reluarea Ligii 1 şi care e situaţia la Hermannstadtgalerie foto

Hermannstadt​

Comentarii

Vasile Miriuţă a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport. Aflat la Budepesta, unde s-a izolat la domiciliu, tehnicianul formaţiei FC Hermannstadt a discutat cu colega noastră, Dana Cerveanu, despre situaţia actuală de la echipa sa, dar şi despre planurile de viitor ale sibienilor.

Coronavirus afectează fără doar şi poate, şi Liga 1. FC Hermannstadt a oprit antrenamentele, iar Vasile Miriuţă, antrenorul formaţiei sibiene, petrece câteva zile la Budapesta, acolo unde s-a izolat la domiciliu.

Telekom Sport a reuşit să stea de vorbă cu Miriuţă, un antrenor mai mereu sigur pe el şi foarte tranşant în declaraţii. Tehnicianul sibienilor a vorbit despre situaţia străinilor din lotul echipei sale, despre perioada dificilă pe care trebuie să o traverseze atât fotbaliştii sibieni cât şi toată Europa în general, dar şi despre reluarea sezonului competiţional din fotbalul românesc.

”Sunt izolat la domiciliu, în Budapesta. Pe stradă, cred că am văzut maxim două persoane!”

De când nu mai faceţi antrenamente?
Normal trebuia să avem ieri o întâlnire pentru antrenament şi discutând cu patronul echipei şi cu preşedintele am decis să nu mai facem antrenament, pentru că ştim care sunt problemele. S-a decis până pe 31, la finalul lunii. Acum vom vedea, eu sper cât mai repede să dea Dumnezeu să începem cât mai repede, dar trebuie să aşteptăm.

Le-aţi dat jucătorilor să lucreze separat?
Le-am dat un program, bineînţeles. Preparatorul fizic le-a dat un program de alergare, abdomene, flotări. Dar acum depinde de fiecare, că dacă stai la bloc e cam greu să alergi în jurul blocului. Dar care stă mai la ieşire din oraş şi mai e un câmp sau o pădure, dacă îşi doreşte, poate să alerge. Dacă nu e nimeni acolo. Cum fac şi eu aici, la Budapesta.  Când nu e nimeni ies şi eu la plimbare. Eu am venit la Budapesta că ce era să fac în România pană pe 31? Am venit să stau cu familia. Izolat la domiciliu.

Acolo cum e situaţia?
Sincer nu e panică mare, am văzut că s-au închis graniţele, din câte am văzut sunt 50 sau 51 de cazuri. Lumea stă în casă. Şi la mine în cartierul în care stau cred că am văzut vreo două persoane pe stradă azi.

E mai mare panică în România decât la Budapesta?
E destul de liniştită lumea, fiecare stă acasă. Aşa a spus guvernul, să se stea acasă. Eu pot să mă întorc oricând în România că sunt şi cetăţean român, am dublă cetăţenie.

Dar jucătorii străini se tem? Vor să plece?
Nu. Jucătorii străini au zis că rămân în România. Pentru că nu putem să ştim când îi chemăm, de pe o zi pe alta. Şi am văzut că străinii care pleacă în ţările unde sunt peste 500 de cazuri, când se întorc în România sunt în carantină două săptămâni. Nu le-am interzis să plece, nu poţi să îi interzici unui om să plece dacă asta îşi doreşte.

”Liga 1 se va termina. Chiar dacă vom juca până în iunie!”

Dumneavoastră va temeţi? Sincer!
Am un pic de teamă aşa…dar frică nu îmi e!

Dar provizii v-aţi făcut?
Am luat şi noi cât să ne ajungă o săptămâna.  Aici sunt deschise magazinele, nu e o problema. Chiar azi am fost să iau apă. Lasă doar câteva persoane înăuntru şi la o distanţă de 2 metri unul de altul.

Cum credeţi că se va răsfrânge asupra Ligii 1 toată treaba asta?
Multe cluburi vor avea probleme. Eu sper să se implice şi statul apoi. Am văzut în alte ţări cum se implică statul să ajute sportul. Şi nu numai sportul şi celelalte domenii. Am văzut în Danemarca, Germania şi alte ţări. Dacă nu se implică statul va fi o problema.

Cum credeţi că se va termină sezonul de Liga 1?
Eu zic că se va termina acest sezon chiar dacă vom juca până în luna iunie. E cel mai normal si cel mai bine să se termine pentru că altfel nu poţi să zici cine câştigă campionatul şi cine retrogradează, nu? Nu mi se pare corect să îngheţe campionatul cum e acum. Mai sunt etape de jucat 

Afla mai multe despre: miriuţăhermannstadtliga 1 

viewscnt
Articole similare