Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Vasile Stângă e categoric atunci când vine vorba de naţionala feminină a României: "Fără Cristina Neagu avem o mare problemă în echipă. Ea este nu doar liderul echipei, dar şi antrenorul din teren!"

EXCLUSIV | Vasile Stângă e categoric atunci când vine vorba de naţionala feminină a României: "Fără Cristina Neagu avem o mare problemă în echipă. Ea este nu doar liderul echipei, dar şi antrenorul din teren!"

Handbal

Comentarii

În preliminariile Campionatului European de handbal care va avea loc anul viitor, naţionala feminină a României a scos doar un egal în Austria (33-33), în faţa naţionalei ţării gazdă. Asta după ce la pauză fetele noastre se aflau în avantaj.

Vasile Stângă, fosta mare glorie a hanbalului românesc, a făcut o radiografie a acestei partide ajungând la câteva concluzii foarte importante: "S-a văzut clar lipsa Cristinei Neagu. Fără Cristina în echipă nu ne regăsim. Ea este nu doar liderul naţionalei dar şi antrenorul din teren. Eu cred că trebuie gândită o altă strategie de-acum înainte. Trebuie să încercăm să jucăm altceva. ceea ce se joacă în Europa. Mă uita şi la meciul cu Feroe, unde ne-am chinuit, efectiv. O echipa a Insulelor Feroe, care în urmă cu câţiva ani aproape că nu exista pe harta handbalului european ca valoare. M-a îngrijorat foarte mult ritmicitatea paselor celor din Feroe, comparativ cu ceea ce am jucat noi. Avem emoţii pentru calificare dar sunt sigur că vom bate Ausria acasă şi vom merge mai departe. Ar fi un real dezastru să nu calificăm. Sper să nu ajungem acolo", a precizat Vasile Stângă pentru telekomsport.ro.

"Valoare reală o vom vedea la Mondiale"

Vasile Stângă e de părere că cel maai important examen pentru naţionala noastră va fi la Campionatul Mondial care va fi organizat ăn luna decembrie a acestui an, în Spania. "Locul pe care-l vom ocupa acolo, la finalul competiţiei, ne va arăta barometrul real. Unde suntem din punct de vedere valoric. Eu cred că va fi cel mai important examen pentru fetele noastre", este de părere Stângă.

"Atenţie! Bazaliu nu e Neagu"

Chiar dacă apreciază evoluţia Biancăi Bazaliu din meciul cu Austria, Vasile Stângă face o precizare cât se poate de limpede: "Aşa este, Bianca Bazaliu a avut o zi foarte bună. Dar să nu uităm că Bazaliu nu e Neagu. De aceea spun că trebuie regândit întregul joc al naţionalei, atunci când nu o avem pe Cristina în teren. Aş vrea să văd o naţională mult mai energică în teren. Cu mult mai multe idei de joc", a adăugat Stângă.

articol de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: vasile stangahandbalromaniafeminin 

viewscnt
Articole similare