Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Verdictul specialistului! Balaj, ferm după penalty-ul controversat din Anglia - Danemarca 2-1: "Nu a fost!"

EXCLUSIV | Verdictul specialistului! Balaj, ferm după penalty-ul controversat din Anglia - Danemarca 2-1: "Nu a fost!"

EURO 2020

Comentarii

Cristi Balaj, specialistul Telekom Sport pe teme de arbitraj, a dat verdictul în ceea ce priveşte faza penalty-ului din care Anglia a marcat şi a obţinut victoria care a dus-o în finala EURO 2020, 2-1 cu Danemarca pe Wembley. Balaj a spus că, în opinia sa, lovitura de pedeapsă a fost acordată greşit.

Verdictul specialistului! Balaj, după Anglia - Danemarca 2-1: "Nu a fost penalty!"

Arbitrul Danny Makkelie a ieşit în evidenţă în prelungirile meciului Anglia - Danemarca din semifinalele EURO 2020. La scorul de 1-1, centralul din Olanda a acordat un penalty extrem de controversat, după ce Raheem Sterling a fost atins în careu şi a căzut. Makkelie s-a grăbit să acorde penalty, însă Balaj a spus că nu s-ar fi impus această decizie.

În direct la Telekom Sport, Cristi Balaj a explicat de ce nu trebuia acordat penalty şi cum ar fi trebuit să procedeze Danny Makkelie.

"Mai ales că există VAR, recomandarea UEFA e ca arbitri să intervină atunci când sunt convinşi că a apărut o incorectiduine clară în careu. Pentru că dacă i-a scăpat ceva arbitrului, sistemul VAR are posibilitatea să intervină. Să dea acea prezumţine de nevinovăţie. Pot apărea situaţii, cum este şi aceastaă, avem doar o simplă atingere care a fost interpertată ca penalty, din punct de vedere greşit. Şi nu a mai intervenit VAR-ul, considerând că arbitrul a decis că acel contact e suficient pentru penalty.

Din punctul meu de vedere trebuia să lase jocul său continue şi VAR-ul nu ar fi intervenit pentru că nu a fost penalty! Sută la sută nu ar fi intervenit", a spus Cristi Balaj, la Telekom Sport.

Anglia - Danemarca 2-1, în semifinale la EURO 2020. Englezii joacă finala pe Wembley

Anglia a învins, miercuri, pe Stadionul Wembley, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, reprezentativa Danemarcei şi s-a calificat în premieră în finala unui turneu final al Campionatului European, în care va întâlni Italia.

Au marcat: Kjaer '39 (a), Kane '104 / Damsgaard '30.

În minutul 102, Sterling a obţinut uşor un penalti, după ce a "plonjat" acuzând o intervenţie asupra sa a lui Maehle. Faultul a fost confirmat de VAR. Kane a executat lovitura de la 11 metri, Schmeichel a respins în faţă şi tot atacantul de la Tottenham a trimis balonul în poartă.

Din minutul 106, Danemarca a jucat în zece jucători. Mijlocaşul Mathias Jensen s-a accidentat şi a părăsit terenul, după ce selecţionerul Kasper Hjulmand epuizase toate schimbările.

Înaintea partidei, căpitanul Angliei, Harry Kane, i-a oferit omologului său danez, Simon Kjaer, un tricou al naţionalei engleze cu numele lui Christian Eriksen, care a suferit un stop cardiac la primul meci jucat de Danemarca la această ediţie a Euro-2020, cu Finlanda. Eriksen şi personalul medical care i-a salvat viaţa au fost invitaţi de UEFA la finala de duminică.

De asemenea, o pânză imensă reprezentând tricoul lui Eriksen a fost desfăşurată pe teren, înaintea startului.

Au evoluat următoarele echipe:

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Show - Phillips, Rice (Henderson '95) - Saka (Grealish '69, Trippier '106), Mount (Foden '95), Sterling - Kane. Selecţioner Gareth Southgate;
Danemarca: Schmeichel - Christensen (Andersen '79), Kjaer, Vestergaard (Wind '105) - Stryger Larsen (Waas '67), Hojbjerg, Delaney (Jensen '88), Maehle - Braithwaite, Dolberg (Norgaard '67), Damsgaard (Poulsen '67). Selecţioner Kasper Hjulmand.

Afla mai multe despre: cristi balajeuro 2020danny makkeliegresealapenalty 

viewscnt
Articole similare