Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Victor Piţurcă despre pandemia de coronavirus: ”Dacă ies undeva, mă testez pentru că mi-e frică să nu contractez virusul!” Cât aleargă fostul selecţioner pe zi

EXCLUSIV Victor Piţurcă despre pandemia de coronavirus: ”Dacă ies undeva, mă testez pentru că mi-e frică să nu contractez virusul!” Cât aleargă fostul selecţioner pe zigalerie foto

Special

Comentarii

Fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă, a dezvăluit pentru Telekom Sport cum traversează perioada de pandemie: ”Mă testez, pentru că mi-e frică să nu contactez virusul!”

Victor Piţurcă a mărturisit pentru Telekom Sport cum decurge această perioadă dificilă de izolare, fără fotbal. ”E dificil. Destul de greu a trecut această perioadă, mai ales acum ultimele zile. Chiar dacă a fost 1 mai, nu ştiu. Pentru mine este o perioadă mai dificilă, poate şi timpul este de vină. Însă e o situaţia greu de gestionat fiindcă aveam alt ritm de viaţă. Altfel stăteau lucrurile, acum decât sport poţi să faci, pe unde faci şi în casă la televizor, masă şi aşa mai departe. Au fost două luni şi probabil că vor mai fi două luni bune, sper să nu fie aşa. Este dificil”

Fostul selecţioner speră la reluarea competiţiilor sportive, pentru că acestea reprezintă unul dintre detaliile care pot face diferenţa în favoarea oamenilor simpli: ”Dacă ar fi aşa cum se anunţă din nou competiţiile sportive şi eu cred că se poate întâmpla lucrurl acesta, normal fără spectatori, parcă viaţa o să se mai îndulcească. Pentru mine, nu ştiu pentru ceilalţi. Sunt oameni care o duc dificil, care o duc greu. Stau acasă, nu au ce pune pe masă la un moment dat. Aşa că dacă va începe din nou să se joace fotbal, parcă timpul pentru mine va trece mai uşor” a mărturisit fostul selecţioner al României

Aleargă 8-9 kilometri pe zi şi se testează foarte des: ”Este imposibil să nu se găsească un vaccin!”


Victor Piţurcă a rămas acelaşi. Fostul antrenor al Craiovei nu poate fi oprit nici măcar de pandemia de coronavirus: ”Nu s-a schimbat deloc, acum fac şi mai mult sport. Zilnic merg, alerg, 8-9 kilometri. De fapt, cam acest lucru mi-a mai rămas, un mod activ de a-mi petrece timpul. Cred că dacă nu ar fi această ieşire mi-ar fi fantastic de greu. Însă, în sfârşit, nici nu ne putem plânge atât de mult, atâta timp cât suntem sănătoşi. Se întâmplă multe pe această planetă. Sunt oameni suferinzi, sunt oameni care stau închişi, sunt oameni care muncesc în mină, la cariere de piatră, aşa că nu trebuie să ne plângem noi care totuşi avem o viaţă bună” a declarat fostul selecţioner, pentru Telekom Sport.

”Parcă la început a fost mai dificil, mi-a fost frică mai mult, pe timp ce trece şi nu cred că este normal acest lucru, parcă mi-a mai trecut teama, dar mai ales pentru bătrânii cu care stau în casă. Pentru mine nu chiar că eu am mai fost activ, chiar am mai ieşit din casă. Sigur cu toate care îţi trebuiesc pentru treburile astea. Acum parcă mi-a mai trecut teama şi prea este bine, dar trebuie luat în considerare acest virus pentru că vedem că sunt probleme. Am văzut sportivi mari care au avut acest virus şi din ce au declarat mi s-a părut că este foarte, foarte greu să îl elimini, foarte dificil.  Şi acum depinde de fiecare organism, de fiecare corp în parte. Pentru că poţi să fii şi sănătos şi poţi să ai probleme mari dacă contactezi acest virus. Însă zic eu că ar fi foarte dificl să te internezi, să stai lângă oameni suferinzi. Mie de lucrul ăsta mi-e teamă” a mai spus Piţurcă. 

El îl dă drept exemplu pe fostul său coechipier de la Steaua, Tudorel Stoica: ”Se poate, se poate. Asta este viaţa. Uite, spre exemplu, Tudorel are. Şi Tudorel nu este zi să nu alerge 10 kilometri. tudorel este încă un puternic, nu. El e în 54 născut, eu sunt în 56 , aşa că dacă va fi să fie aşa, ne adaptăm şi la situaţia asta.”

Cât va mai dura această pandemie în opinia lui Victor Piţurcă? ”Cred că până la anul se va rezolva problema. Este imposibil să nu se găsească un vaccin. Imposibil să nu se găsească nişte medicamente cu care să te tratezi şi să te faci bine. Şi chiar mă mir că până acum nu s-a descoperit nimic”. El mărturiseşte că s-a testat de patru ori până acum pentru COVID 19: ”M-am testat de vreo 4 ori până acum. În ultimele zile, nu. Nu mai m-am testat. M-am plictisit să ies negativ, aşa că stau câteva zile mai mult să vedem. Dar dacă ies undeva şi revin, mă testez pentru că mi-e frică să nu contractez virusul şi să îl dau la ceilalţi asta e problema.  Da, teste rapid. Te înţepi în deget şi pui sângele într-un mic aparat şi îţi spune imediat” a încheiat fostul selecţioner al naţionalei României.

Afla mai multe despre: victor piţurcă 

viewscnt
Articole similare