Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV VIDEO | A renunţat la plajele de vis din Tenerife şi s-a indragostit iremediabil de Bucureşti. El este Juan Castellano, noul preparator fizic de la Dinamo

EXCLUSIV VIDEO | A renunţat la plajele de vis din Tenerife şi s-a indragostit iremediabil de Bucureşti. El este Juan Castellano, noul preparator fizic de la Dinamo

Handbal

Comentarii

Dinamo viseaza la un nou sezon de poveste in Champions League. Pentru a se putea bate cu granzii Europei, ros-albii si-au intarit lotul, iar printre achizitii se numara si un nou preparator fizic.

Spaniolul Juan Castellano vine cu metode de pregatire diferite fată de cele din Romania, dar care se folosesc de ani buni in Europa. ”La început a fost greu fiindcă, în România, mentalitatea a fost ca jucătorii să fie împinşi ca să se pregătească. Să alerge rapid, să ridice greutăţi. Însă, i-am convins că, în primul rând, au nevoie de condiţie aerobică. Asta pentru că le-am măsurat condiţia aerobică şi am început un program pentru a le creşte cantitatea de oxigen din muşchi şi, în acelaşi timp, să ardem grăsimea. Ambele obiective sunt senzaţionale pentru ei, au început să se simtă mai energici şi au mai multă rezistenţă în joc. Apoi, am început să lucrăm la viteză, forţă şi tot ceea ce este în planul nostru. Avem şi un plan de nutriţie cu ei, aşa că metodele noastre vin din anii '90, folosite la Jocurile Olimpice de către spanioli. Am început să lucrăm cu jucătorii mai selectiv, nu antrenăm la fel tot grupul, ci analizăm nevoile pe care le au” a spus Castellano pentru Telekom Sport.

Pasionat de sporturi extreme, Juan a avut mereu adrenalina la cote inalte: ”Am o pasiune pentru toate sporturile de apă. Aşa că orice fel de sport pe apă, îl pot face. Wind surf, kite surf, wakeboard pe Snagov, merg de multe ori acolo. Şi le iubesc!. Când eşti în legătură cu apa, îţi eliberezi tensiunea şi te refaci. Când am făcut kite surf în Tenerife a fost foarte, foarte periculos. Am simţit în două ocazii că îmi pot pierde viaţa, fiindcă era vânt puternic şi am căzut rău în timp ce făceam acrobaţii, mi-am disclocat umărul, mi-am pierdut cunoştinţa. Aşa că a fost îndeajuns pentru mine. După ce am împlinit 40 de ani, am decis să mă mai calmez puţin, fiindcă nu poţi să fii dependent de adrenalină tot timpul”


Noul preparator fizic de la Dinamo provine dintr-o familie in care armata a fost o traditie, Juan nu putea alege o alta cariera. El a urmat Scoala Militara de Aviatie: ”Unul dintre instructorii mei din armată, era un tip din Copenhaga, era unul dintre profesorii mei, şi a fost fanstatic în perioada asta ca pilot de război. Mereu îmi spunea că este foarte uşor să fii pilot şi este la fel ca orice altceva. Este vorba de abilităţi. Dar eu am pilotat doar câţiva ani, dar este încă una dintre pasiunile mele. În armată, ai o perioadă scurtă în care poţi să fii bun, în aviaţie este vorba de 5 ani, iar apoi poţi să rămâi ori profesor, ori să continui”.

Reportajul complet cu noul preparator fizic de la Dinamo realizat de colega noastră Corina Marinaş îl poţi urmări mai jos.

Afla mai multe despre: juan castellanodinamo bucuresti 

viewscnt
Articole similare