Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV VIDEO | Cosmin Olăroiu selecţioner? ”Vrea să vină la echipa naţională, dar nu acum!”

EXCLUSIV VIDEO | Cosmin Olăroiu selecţioner? ”Vrea să vină la echipa naţională, dar nu acum!”

Echipa națională

Comentarii

Într-un interviu acordat în exclusivitate Telekom Sport, selecţionerul naţionalei de tineret a României a vorbit şi despre posibilitatea ca antrenorul lui Jiangsu Suning, Cosmin Olăroiu să revină în fotbalul nostru.

Un apropiat al lui Cosmin Olăroiu, Mirel Rădoi a vorbit pentru Telekom Sport despre zvonurile care îl dau mereu pe Olăroiu printre favoriţii fanilor la preluarea echipei reprezentative a României, Fostul elev al lui ”Oli” a explicat că tehnicianul lui Jiangsu este deschis la o propunere din partea Federaţiei, dar că în momentul de faţă, nu se pune problema ca Olăroiu să preia naţionala condusă de Cosmin Contra, un tehnician respectat atât de Rădoi, cât şi de Olăroiu.

”Nu ştiu dacă va reveni, la o echipă de club cred că e aproape imposibil. Dacă vorbim de echipa naţională, probabil că acolo are o sensibilitate care poate fi apăsată. Eu cred că pentru echipa naţională ar fi dispus la discuţii. Dar nu în momentul de faţă pentru că echipa naţională are un antrenor” a explicat Mirel Rădoi, omul care a dus România U21 până în semifinalele Campionatului European de Fotbal din Italia şi San Marino.

Cosmin Olăroiu este unul dintre antrenorii cu cea mai bună cotă de piaţă în Asia. În prezent, ”Oli” o antrenează pe Jiangsu Suning din Super Liga Chineză, formaţie care are aceiaşi proprietari ca Internazionale Milano. În China, Olăroiu e pe cai mari. A preluat o echipă aflată în declin în mandatul lui Fabio Capello şi a propulsat-o printre forţele campionatului chinez. În prezent, tehnicianul român este neînvins de mai bine de două luni.

Are rivali unul şi unul în China: de la Rafa Benitez la Uli Stielike, Vitor Pereira şi Fabio Cannavaro

Campionatul Chinei poate că duce lipsă de popularitate în afara Europei, dar nivelul de joc este unul peste media oricărui campionat din Asia. Dincolo de investiţiile majore din Super Liga Chineză, cluburile importante din această ţară au adus şi antrenori de top.

Olăroiu este unul dintre cei 10 antrenori străini din Super Ligă. Doar Shandong Luneng, Henan Jianye şi Wuhal Zall au mers pe mâna antrenorilor autohtoni,în timp ce Hebei îl are pe Xie Feng pe bancă în postura de interimar.

În rest, tehnicianul român trebuie să se lupte cu antrenori ca Vitor Pereira (SIPG), Fabio Cannavaro (Guangzhou), Bruno Genesio (Beijing Guoan, înlocuitorul lui Roger Schimdt), Luis Garcia (Renhe), Rafael Benitez (Dalian), Jordi Cruyff (Lifan), Uli Stielike (Tinajin TDA) sau Roberto Donadoni (Shenzhen).
 

Afla mai multe despre: cosmin olăroiumirel rădoiechipa naţională 

viewscnt
Articole similare