Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV VIDEO Elis Bakaj joacă fotbal în faţa a 10 mii de spectatori, în plină pandemie: ”Frică există, dar nu vreau să mă gândesc la asta!” Cu cine este coechipier

EXCLUSIV VIDEO Elis Bakaj joacă fotbal în faţa a 10 mii de spectatori, în plină pandemie: ”Frică există, dar nu vreau să mă gândesc la asta!” Cu cine este coechipier

Fotbal

Comentarii

Fostul dinamovist, Elis Flamur Bakaj, a acordat un interviu în exclusivitate site-ului www.telekomsport.ro. Angajat în competiţia internă din Belarus, Bakaj a vorbit despre această perioadă dificilă din fotbalul european şi nu numai.

Elis Bakaj (32 de ani) a lăsat o impresie plăcută în campionatul României. ”Cristiano Ronaldo al Albaniei” a jucat în 2011-2012 la Dinamo, perioadă în care a marcat de 5 ori în 27 de meciuri. S-a căsătorit cu o frumoasă româncă şi vorbeşte încă impecabil limba română. Între timp a ajuns în Belarus, la Dinamo Brest, formaţie care se află în plin sezon competiţional.

Elis Bakaj: ”Frică există, risc de asemenea. Dar avem contract aici”

În Belarus se joacă fotbal! Singurul campionat din Europa unde nu doar că se joacă fotbal, dar publicul are voie să vină la meciuri. În tot acest context, Elis Bakaj încearcă să-şi păstreze optimismul.

Un optimism manifestat şi în dialogul purtat în exclusivitate cu Ovidiu Ionescu, colegul nostru de la Telekom Sport: ”Nu e uşor să joci în perioada asta, pentru că şi aici este risc. Nu e ca în Europa, pentru că aici nu prea sunt mulţi oameni care ies sau intră în ţară şi cred că din cauza asta am avut noi puţin noroc în perioada asta de coronavirus” mărturiseşte Bakaj.

”Facem tot timpul injecţii anti gripă, ne controlează temperatura, suntem sub control mereu. E greu, dar nu avem ce să facem, pentru că avem contract aici”

”Jucăm cu 10 mii de oameni în tribune meciurile de acasă”

Bakaj este coleg la Dinamo Brest cu Artem Milevski, fostul jucător al echipei din Chiajna. Formaţia sa actuală este cea mai puternică echipă din Belarus, iar recent l-a transferat şi pe grecu Giorgos Katsikas, un alt fost jucător de la Dinamo. Tot la Brest joacă şi Yevhen Khacheridi, fundaşul vizat de Gigi Becali la propunerea lui Mircea Lucescu şi care a evoluat ani buni pentru Dinamo Kiev, dar şi la PAOK, sub comanda lui Răzvan Lucescu.

Fostul portar al Stelei, Khamutovski este antrenor cu portarii la echipa lui Elis Bakaj: ”Anul acesta campionatul este foarte greu, toate echipele pierd puncte. Mi se pare dificil, au venit mulţi jucători din Rusia. Toate echipele sunt puternice, dar eu am încredere în echipa mea. Suntem campioana ţării şi trebuie să arătăm că suntem cei mai buni. Frică există aici, nu ştiu câţi oameni au fost aici, dar în prima etapă au fost 3000-3500 de spectatori. Noi jucăm acasă cu 10 mii de spectatori” mărturiseşte Bakaj.

Oamenii simt teama cornavirusului şi în Belarus. Elis îşi face griji însă pentru familia sa, nu pentru el. Soţia sa este româncă  şi locuieşte la Bucureşti: ”Şi aici le este teamă oamenilor. Frica există, dar nu vreau să mă gândesc sincer. Mai mult mi-e frică pentru familia mea. Eu sunt singur aici, familia mea este în Albania şi în România. Acum sunt calm, dar văd băieţi care au familii şi înţelegi foarte bine de ce le este frică pentru că în orice moment pot să ia virusul. Nu e bine să te gândeşti prea mult, pentru că nu-ţi face bine la sănătate. Toată familia mea e bine. În România ştiu că nu ai voie să ieşi, chiar dacă oamenii ies, nu-şi dau seama ce riscă. Eu muncesc, trimit eu bani, dar ei să stea calmi şi să nu mai iasă afară. Pe viitor cred că o să fie bine. În Albania ai voie trei patru ore pe zi, iei ce trebuie de mâncare, dar după ora 13:00 nu mai iese nimeni. Legea se respectă, iar decizia a fost foarte bună, pentru că acolo nu sunt nici spitale multe. Statul a procedat foarte bine” mai spune Bakaj.

Fostul dinamovist are amintiri plăcute din România. El crede că decizia de a se întrerupe Liga 1 a fost una excelentă: ”E bine că s-a închis fotbalul în România, pentru că nimeni nu se gândeşte acum la fotbal. Important este să trecem cu bine peste perioada asta. Nu e uşor pentru jucători, pentru cluburi, dar e ultimul gând la care trebuie să ajungi” ne-a mai declarat Bakaj, în exclusivitate.

  • 27 de selecţii are Bakaj în naţionala Albaniei
  • 27 de meciuri a jucat pentru Dinamo Bucureşti în sezonul 2011-2012
  • Partizani Tirana, Dinamo Tirana, Chernomorets, Hapoel Raanana, RNK Split, Vllaznia, Kukesi şi Shahtior Soligorsk sunt celelalte echipe din cariera sa

Afla mai multe despre: elis bakaj 

viewscnt
Articole similare