Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV VIDEO Sergiu Radu din mijlocul coşmarului din Spania: "Nu cred că La Liga se va mai relua!" Fiul său, chemat în probe la Betis Sevilla

EXCLUSIV VIDEO Sergiu Radu din mijlocul coşmarului din Spania: "Nu cred că La Liga se va mai relua!" Fiul său, chemat în probe la Betis Sevilla

Special

Comentarii

Sergiu Radu s-a mutat în Spania şi trăieşte din păcate, la intensitate maximă, situaţia de criză cauzată în prezent de pandemia de coronavirus din această ţară

Spania a înregistrat 838 de decese din cauza coronavirusului în 24 de ore, un nou bilanţ grav cotidian, după ce sâmbătă au fost 832, totalul ajungând la 6.528, potrivit cifrelor publicate duminică de Ministerul Sănătăţii, anunţă AFP. Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 78.797, o progresie de 9,1% într-o zi, în a doua ţară cea mai îndoliată din cauza Covid-19, care va înăspri regulile de izolare.

"Ceva nu e ok aici în Spania. Măsurile s-au luat foarte târziu, iar cazurile continuă..."

"Din punct de vedere al sănătăţii suntem ok, nu avem probleme niciunul dintre noi. Pshic, nu este uşor. Nu doar pentru noi, ci pentru întreaga lume. Sper să trecem cât mai repede şi să revenim la viaţă noastră normală" ne-a mărturisit Sergiu Radu, într-un interviu acordat în exclusivitate, colegului nostru, Ovidiu Ionescu.

Grădina din faţa casei sale, reprezintă unul dintre puţinele lucruri care fac bine familiei Radu în această perioadă: "Ne mai ajută puţin faptul că avem această grădină, dar şi faptul că vremea este bună şi putem să ieşim în curte. Putem să ne mai jucăm puţin cu mingea, să mai facem exerciţii fizice şi să ne mai consumăm energia. În rest, în Spania nu poţi să ieşi. Decât la cumpărături, sau dacă sunt urgenţe medicale ori mergi la serviciu. Aici în Spania este greu să-ţi dai seama dacă se respectă sau nu legea, pentru că ieşim foarte puţin din case. Dar văd puţină lume pe stradă, locuim într-un cartier care nu e tocmai în mijlocul unui oraş. Aici se văd câteva maşini la 5-10 minute, dar din altă perspectivă, şi anume că sunt tot mai multe cazuri, asta dă de înţeles că ceva se întâmplă. Pentru că suntem de trei săptămâni în carantină şi nu scad cazurile de coronavirus. Ceva nu e ok! Prima greşeală a fost că s-au luat nişte măsuri foarte târziu. Au trecut la astfel de măsuri, iar din acest punct de vedere România a făcut un lucru foarte bun. Aici se ajunseseră la 3000 de cazuri până au inschis şcolile, şi 6000 de cazuri până au instalat starea de urgenţă. Până atunci lumea se putea plimbă pe stradă, iar contactul era existent, ceea ce a agravat lucrurile" a explicat Sergiu Radu.

Sergiu Radu nu se teme şi mărturiseşte că se simte în siguranţă când merge la cumpărături în Spania: "Frică nu ne este. În momentul asta suntem ok, suntem în casă. Când intri la supermarket ţi se pun la dispoziţie mănuşi, mergem cu masca pentru protecţie, ne dezinfectam pe mâini. Nu e nebunie aşa mare în ceea ce priveşte aglomeraţia din supermarketuri aşa cum am văzut în România. Poţi să mergi la cumpărături şi nu sunt mai mult de 10-15 persoane"

"Nu cred că La Liga se va relua"

Fostul internaţional român a dat Germania pe Spania. Ambele campionate, două dintre cele mai puternice din lume în acest moment, sunt suspendate temporar din cauza pandemiei de coronavirus. Fostul atacant din Giuleşti crede că este foarte greu ca sezonul din La Liga să se mai reia în timp util: "În momentul de faţă, fotbalul din Spania este susependat, dar nu se ştie până când. Cel puţîn până când Guvernul va decide că se va putea relua activitatea la nivel de ţară şi se poate practică sport în siguranţă. Nu văd nicio îmbunătăţire a acestor cazuri, chiar dacă suntem de trei săptămâni în carantină. Poate atunci când va există un regres, se vor lua în calcul anumite date. Până atunci, nu cred. Mi-e greu să cred că se va relua acest sezon"

Fiul său, Albert, face fotbal şi se anunţă deja un mare talent (imagini mai jos). A fost convocat recent la selecţionata regiunii Malaga şi chemat în probe la Betis Sevilla, doar că izbucnirea pandemiei a anulat orice teste pentru copilul lui Sergu Radu: "Pentru copiii mei este greu pentru că ei erau obişnuiţi cu un anumit program. Mergea la şcoală, la antrenament, îşi consumau energia altfel. Fiecare weekend era plin de competiţîi. Cu băieţelul mă mai joc în grădina cu mingea. Cu fetiţă e mai greu, pentur că tenisul este greu să-l practici într-o grădina cum e această. Am redevenit antrenorul lui Albert pot să spun. În Germania l-am antrenat 4-5 ani de zile, dar aici este antrenat de altcineva. A fost selecţionat la selecţionată Malagai, trebuia să joace într-o competiţie, Campionatul Andaluziei. O competiţie care acum nu se va mai ţine. Sunt un antrenor sever, am învăţat de la Magath. Fiul meu abia aşteaptă să se termine antrenamentul. Aici în Spania, tehnicienii pun mai mult accent pe partea tehnică şi mai puţin pe cea fizică. Cred că ii prind bine antrenamentele astea fizice cu mine" a încheiat, glumind, Sergiu Radu.

Sergiu Radu, carte de vizită impresionantă în Bundesliga

Ajuns la 42 de ani, fostul atacant al Rapidului s-a făcut remarcat în campionatul Germaniei. A evoluat pentru Energie Cottbus, WfL Wolfsburg, VfB Stuttgart, FC Koln şi Alemannia Aachen.

Atacantul a bifat 69 de meciuri în prima ligă germană şi alte 104 meciuri în liga a doua. A marcat 38 de goluri şi a reuşit 17 pase decisive.

Radu a mai jucat în cariera sa pentru Jiul, Olimpia Satu Mare, Rapid, FC Naţional sau Le Mans.

Afla mai multe despre: sergiu radu 

viewscnt
Articole similare