Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Viitorul, gata de restart în Liga 1. Gică Popescu: "Suntem pregătiţi!" Cât costă cantonamentul izolat al jucătorilor

EXCLUSIV | Viitorul, gata de restart în Liga 1. Gică Popescu: "Suntem pregătiţi!" Cât costă cantonamentul izolat al jucătorilor

Farul Constanța

Comentarii

Gică Popescu (52 de ani), preşedintele Viitorului, a vorbit în exclusivitate la emisiunea Sport Report de la Telekom Sport şi a anunţat că Viitorul e pregătită de reluarea Ligii 1. Deşi, iniţial, Gică Hagi a spus că e mai bine să se termine prematur sezonul, acum trupa din Constanţa e gata să reînceapă campionatul. "Baciul" a dezvăluit şi care sunt costurile pentru a ţine echipa în cantonament, în izolare.

Fotbaliştii Viitorului au fost cazaţi într-un hotel, iar clubul le va face teste de COVID-19. Popescu a vorbit despre cât de greu va fi pentru jucători şi a spus că speră ca peste două săptămâni să se relaxeze acest protocol de reluare a fotbalului de performanţă pentru ca jucătorii să meargă la familii.

"Noi suntem pregătiţi de începerea campionatului, am reluat antrenamentele de câteva zile, marţi va fi a doua testare, vom respecta protocolul. Dacă într-un hotel izolat, jucătorii mănâncă din casolete în cameră, la virgulă respectăm tot ce scrie acolo.  Apoi peste o săpttămână vom mai face o testare ca să reluăm antrenamentele în grup. Nu putem să ne antrenăm în grupuri de patru şi după să jucăm, fără meci amical, meci oficial. E imposibil.  
 
Eu sper ca după primele două săptămâni să se relaxeze aceste protocoale şi să poată să plece jucătorii acasă, la familii, cum au făcut 9 săptămâni. La prima teste, toţi jucătorii au fost negativi, la fel o pot face şi în următoarele săptămâni. Antrenament- acasă, antrenament- acasă. Face parte din fişa jucătorului profesionist şi cum au făcut-o 9 săptămâni şi nu s-au infectat, aşa o pot face în continuare. Cu atât că situaţia de infectare e mai mică decât acum două săptămâni"
, a spus Gică Popescu, la Telekom Sport.

Cât scoate Viitorul din conturi pentru a ţine jucătorii în cantonament

Întrebat despre efortul financiar pe care trebuie să-l facă Viitorul pentru a sta jucătorii în cantonament pentru două săptămâni. Gică Hagi trebuie să plătească nu mai puţin de 50.000 de euro din conturile echipei pentru a putea să asigure condiţiile necesare pentru jucători. "În jur de 50, 40.000 de euro. În jur de 15.000 cele trei testări, plus costurile de cantonament care ne duc undeva pe la 25.000-30.000 pe săptămână. 50.000-60.000 două săptămâni", a mai spus preşedintele Viitorului.

Afla mai multe despre: gica popescuviitorulizolarecantonamentliga 1 

viewscnt
Articole similare