Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Vlad Chiricheş la Dinamo! Cum a ratat Borcea cel mai important transfer din fotbalul românesc: "Au luat banii"

EXCLUSIV | Vlad Chiricheş la Dinamo! Cum a ratat Borcea cel mai important transfer din fotbalul românesc: "Au luat banii" galerie foto
Comentarii

Vlad Chiricheş (30 de ani) a scris istorie la actuala FCSB, a jucat în Premier League şi Serie A şi a devenit căpitanul echipei naţionale, dar cariera lui putea să aibă alt drum. Fundaşul central a fost la un pas să joace pentru Dinamo.

Vasile Şiman, fostul patron de la Sportul Studenţesc, a dezvăluit în cadrul emisiunii Sport Report de la Telekom Sport cum l-a ratat Dinamo pe Vlad Chiricheş. 

Totul era legat de jucătorul Ilie Iordache, transferat de la Dinamo la Pandurii Târgu Jiu în 2008, fotbalist pentru care gorjenii nu au plătit banii la timp, iar cele două cluburi au ajuns să se judece. Potrivit spuselor lui Şiman, Pandurii a vrut să îl trimită pe Chiricheş la Dinamo în schimbul datoriei, însă conducătorii de atunci de la Dinamo au dorit banii. 

"Aţi auzit de jucătorul Iordache? Atacant, extremă stânga, transferat de Dinamo la Pandurii. Singurul jucător din istoria fotbalului pentru care s-a plătit rezilierea fără justă cauză, Dinamo a încasat 1 milion de euro de la Pandurii.

La momentul respectiv, când spune Borcea sau nu ştiu cine că n-a vrut să-l ia pe Chiricheş, domnul Condescu, în contul datoriei pe care o aveau faţă de Dinamo, a încercat să-l transfere pe Chiricheş, ei disperaţi să ia banii, au luat banii, nu jucătorul", a dezvăluit Şiman la Telekom Sport. 

Acest episod se întâmpla în 2011. Doar câteva luni mai întârziu, la începutul lui 2012, Pandurii nu doar că îşi recupera suma achitată celor de la Dinamo, dar făcea şi profit, pentru că îl vindea pe Chiricheş la actuala FCSB pentru 1,3 milioane de euro

Vlad Chiricheş la Dinamo! Cum a ratat Borcea cel mai important transfer din fotbalul românesc

În mod clar, cea mai mare pierdere în toată această afacere a fost cea a lui Dinamo. Vlad Chiricheş a ajuns cu FCSB până în sferturile de finală UEFA Europa League după ce marca un gol magnific în revenirea de senzaţie cu Ajax Amsterdam, iar în 2013 făcea pasul în Premier League, la Tottenham.

Transferul lui Chricheş la Tottenham a fost unul dintre cele mai importante mutări din istoria fotbalului românesc, iar la acea vreme a fost cel mai scump jucător vândut de un club din Liga 1. 9,5 milioane de euro a plătit Spurs pentru fundaşul central, care doi ani mai târziu se transfera la Napoli, pentru şapte milioane de euro. 

În acest moment, Vlad Chiricheş este împrumutat la Sassuolo de la Napoli, iar gruparea din Emilia Romagna îl va cumpăra definitiv la finalul sezonului. Între timp, transferul lui Chiricheş a fost depăşit de un fost coleg: Nicolae Stanciu a fost vândut de FCSB la Slavia Praga pentru 9,7 milioane de euro, fiind cel mai scump jucător care a plecat vreodată din Liga 1. 

Afla mai multe despre: vlad chirichesdinamochiriches la dinamotransfer dinamo 

viewscnt
Articole similare