Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | "Vom face asta în continuare. Nu-mi schimb principiile!". Mirel Rădoi dă asigurări că naţionala României va juca în continuare ofensiv

EXCLUSIV | "Vom face asta în continuare. Nu-mi schimb principiile!". Mirel Rădoi dă asigurări că naţionala României va juca în continuare ofensiv
Comentarii

Mirel Rădoi (39 de ani) a anunţat că nu-şi va schimba princiiple ofensive, chiar dacă multă lume l-a criticat pentru că a încercat să joace pe atac, un aspect tactic pe care nu l-a mai încercat niciun selecţioner în era modernă a naţionalei României. Totuşi, Rădoi a spus că, dacă jocul îl va obliga, ştie să-şi retragă jucătorii în apărare.

Rădoi merge în continuare pe mâna sa şi vrea ca naţionala să joace ofensiv, indiferent de adversara pe care o întâlneşte.
 

Selecţionerul României a dezvăluit că, la meciul cu Irlanda de Nord de la Belfast (1-1), când naţionala avea asigurat locul în urna a doua la tragerea la sorţi pentru Mondialul din Qatar, le-a cerut fundaşilor centrali şi unui mijlocaş să nu mai urce pentru a asigura rezultatul de care tricolorii aveau nevoie.



"(n.r. - Senzaţia este că ai supraevaluat forţele naţionalei noastre. Mulţi spun că te-ai avântat prea mult...) Şi o să facem asta în continuare. Eu nu o să îmi schimb principiile. Conducerea Federaţiei ştie lucrul ăsta. Dacă va fi să ajungem într-un moment în care depindem să mergem la Mondial, nu o să vedeţi 10 jucători în atac.

La ultima partidă, în Irlanda de Nord, în minutul 85-86, am aflat că în partea cealaltă, în Austria, Norvegia conducea cu 1-0. Noi şi dacă câştigam, tot nu terminam pe poziţia a doua. Dar în timpul ăla, mai erau 4 minute de joc plus prelungiri. În momentul ăla dacă primeam gol, riscam să nu mai fim în urna a doua. Şi atunci am chemat câţiva jucători la margine şi le-am spus foarte clar, în momentul ăsta pe mine mă interesează ca cei trei fundaşi să rămână acolo, plus un mijlocaş în faţa apărării. Restul pot să participe la faza de atac, dar cei patru să rămână în permanenţă acolo, să nu primim gol, pentru că noi în momentul de faţă suntem în urna a doua valorică.

Adică dacă ştim că suntem foarte aproape de obiectiv, să nu credeţi că o să trimitem şi portarul în atac. Ok, încercăm să facem lucrurile în aşa fel încât noi credem în ele, să jucăm ofensiv şi să putem să facem presing de câte ori avem ocazia, dar asta nu înseamnă că mergem cu toţii nebuni în atac, doar ca să menţinem principiile astea.

Vrem să avem posesie, vrem să facem presing, vedem zonele unde putem să facem presing şi unde sunt ei mai slabi, dar asta nu înseamnă că vom sacrifica orice obiectiv doar de dragul de a juca ofensiv. Dar asta nu înseamnă că, de exemplu, la meciul cu Islanda noi nu am vrut să atacăm"
, a spus Mirel Rădoi, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mirel radoiechipa nationala 

viewscnt
Articole similare