Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Vrea din nou acasă! Fiica rătăcitoare a gimnasticii româneşti îşi doreşte să concureze din nou pentru România

EXCLUSIV | Vrea din nou acasă! Fiica rătăcitoare a gimnasticii româneşti îşi doreşte să concureze din nou pentru România

Gimnastică

Comentarii

În urmă cu aproape un an şi jumătate, gimnastica feminină românească era zguduită de un scandal uriaş şi inedit, în acelaşi timp. Pentru prima dată, o sportivă componentă a lotului naţional de senioare părăsea cantonamentul de la Deva cu dorinţa de a merge să se pregătească în Ungaria şi să concureze pentru reprezentativa maghiară.

Olivia Cîmpian, medaliată cu bronz la Campionatele Europene de Junioare, luase această decizie de comun acord cu părinţii ei. Aşa se face că sportiva a ajuns la Budapeste, făcând totodată demersurile în vederea obţinerii cetăţeniei maghiare.

Lucru care s-a şi întâmplat, într-un timp relativ scurt. Doar că după câteva luni petrecute în Ungaria, Olivia s-a răzgândit, dorind să revină în România şi să se pregătească, din nou, alături de fetele de la Deva.

În clipa de faţă ea se află în pregătire la Deva, dar nu este inclusă în lot deoarece federaţia maghiară de gimnastică nu şi-a dat încă acordul pentru ca ea să revină de drept ca gimnastă a lotului naţional din România.

Oficialii români care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru telekomsport.ro: ”Urmează ca Andreea Răducan să discute această situaţie cu cei de la federaţia din Ungaria. Noi o vom primi înapoi dacă ea îşi va obţine dezlegarea de la forul maghiar, dar vom avea şi o discuţie foarte serioasă cu ea, pentru a înţelege că lotul de la Deva nu este un loc de unde poţi pleca atunci când vrei şi cum vrei”.

Afla mai multe despre: gimnasticacimpianromaniaungaria 

viewscnt
Articole similare